Corso

Ontwerp 2015: Kristahlia

Afdrukken
PDF

Op zaterdag 3 januari werd tijdens de nieuwjaarsreceptie het nieuwe ontwerp 2015 gepresenteerd. De leden werd middels een leuke intro van Staf van Hoek en een presentatie (zie hieronder) warm gedraaid voor het nieuwe ontwerp. De spanning werd opgebouwd, de begeleidende muziek en de beelden deden de rest. Het ontwerp 2015 heet: Kristahlia (met als ondertitel: "Kapotte lampen zien het nieuwe levenslicht").

Lees meer...

Hazestraat behaald 1e prijs! Veel foto's en filmpjes

Afdrukken
PDF

Het is na het corso geruime tijd stil geweest op de site. Wellicht te stil, via Twitter wel volop teken van leven tijdens en na het corsoweekend. Maar normaal valt er een stilte, het bekende zwarte corsogat, maar er waren die jaar genoeg activiteiten die er voor zorgde dat ondergetekende pas de laatste dagen tijd heeft om de vele foto's en filmpjes te verwerken. Dus bij deze alsnog! Het was een onvergetelijk weekend met een top bekroning op zondagavond met een 1e prijs!

Lees meer...

Uit d'n tent: De donderdag veur de vrijdag... (week 36-37)

Afdrukken
PDF

Een bekend Valkenswaards carnaval nummer heeft "De donderdag vur de vrijdag..." Een nummer wat gaat over het aanstaande carnavalsfeest, de voorbereidingen die worden getroffen en dan uiteindelijk het feest. Dat gevoel heb ik nu ook. Het is nu donderdag, een lange bouwperiode is afgesloten en een (hopelijk) mooi corsoweekend staat voor de deur. Op het moment van schrijven worden de eigen dahlia's van het veld geplukt, wordt de wagen verder ingetekend, de tent wordt verder opgeruimd en klaar gemaakt om vele mensen te ontvangen. Het corsovirus komt tot zijn jaarlijkse hoogtepunt. Een soort van kriebel in je lijf of is het beetje spanning voor wat komen gaat? Moeilijk te omschrijven en waarschijnlijk zal elke bouwer dit anders ervaren. Maar dat er weer iets moois staat te gebeuren is wel zeker. Toch ook wel de gedachten als dit en dat maar goed gaat. Een achtbaan van gevoelens en gedachten. En met als climax de optocht op zondag!

Week 37 1.jpg

Lees meer...

Uit d'n tent: "Ik vertrek" komt tot leven (week 34-35)

Afdrukken
PDF

Het is weer zondagavond, laptop is open geklapt, de lampen aan, vriendinnetje zit voor het werk in Liverpool (gelukkig niet in het corsoweekend!), op de achtergrond rustige muziek van Moby. Alle ingrediënten aanwezig om de site up-te-daten. Het is een cliché maar wat vliegt de tijd. Ik zie ons zelf nog met bruine koppies van vakantie terug komen. Dat is inmiddels 6 weken geleden. Een onderstel met constructie in de tent, veel uren werk nog in het vooruitzicht. En nu hebben we nog maar 2 weken.

Lees meer...

Uit d'n tent: Gas er op (week 33)

Afdrukken
PDF

Weer een bouw week achter de rug. Het was al snel te merken dat het merendeel van de bouwers terug is van vakantie. Maandag direct volle bak en dus gas er op. Op alle fronten is er de afgelopen week weer gewerkt. De balustrades staan in het karton en zijn grotendeels wit geplakt. De constructieboys hebben het draaimechanisme van de arendskop geplaatst, “Veldje” is met zijn raddraaiers in de weer geweest om het draaimechanisme van de houtenwielen te bevestigen (nog lopende). “Slees” heeft zich uit de naad gewerkt met het bouwen en verleggen van steigers en als klapper ook nog een basis gelegd voor enkele duwplekken. Diverse dames hebben verdeeld over de week prima plakwerk verricht, waardoor diverse onderdelen in het wit staan.

Week 33 6-3.jpg

Lees meer...

Uit d'n tent: een kakofonie van geluid (week 31 - 32)

Afdrukken
PDF

De drukte in de tent neemt toe. We kunnen definitief stellen dat de vakantiedip achter ons ligt. De afgelopen 2 weken is er gemiddeld met een bouwertje of 10 gewerkt. En dat is voor een vakantietijd eigenlijk heel behoorlijk. Met een kleine groep bouwers bouw je meestal een stuk efficiënter. Je loopt elkaar minder snel in de weg, het materiaal wat je nodig hebt ligt vaak nog voor handen etc. Dus zo'n vakantiedip grijpen we dan ook vaak aan om in alle rust de constructie van de wagen op te bouwen, de grote lijnen uit te zetten, zodat we vooruit kunnen als er meer bouwers terug keren van zijn of haar vakantie.

Week 31 6-1.jpg

Lees meer...

Uit d'n tent: Gebeurd er nog wat? (week 19 - 31)

Afdrukken
PDF

De website leek de afgelopen maanden zo dood als een pier. Af en toe nog een bericht op het gastenboek, maar daar bleef het dan ook bij. Gebeurd er nog wat... daar bij buurtschap Hazestraat. JA, ZEKERSSS kan ik jullie melden. Voor de fanatieke social media volger van ons buurtschap bleef via Twitter aardig op de hoogte. Buiten dat is er van begin mei (want dat was het laatste bericht op de website) tot heden prima werk verzet.

Week 29 1-1.jpg

Lees meer...

D'n bouw: De eerste onderdelen zijn gemaakt

Afdrukken
PDF

Na een stilte van een paar weken, wordt het weer eens tijd om een update te melden. We hebben inmiddels 5 bouwavonden achter ons. Het weer hielp prima mee, waardoor we ook buiten op het Mariaplein de nodige lasjes hebben kunnen leggen. Elke bouwavond konden we tot toe rekenen op gemiddeld 15 bouwers. Over opkomst dus niks te klagen. Een vaste groep: de Constructieboys 'melden' zich elke bouwavond op De Schellft, maar vertrekken snel weer met materiaal naar Borkel en Schaft. Al jaren hebben we daar een vast onderkomen voor enerzijds opberging van het onderstel, maar anderzijds ook om de constructie op te bouwen. Voldoende ruimte en een heftruck bij de hand zorgt er voor dat de Constructieboys prima hun werk kunnen doen. De constructie wordt ook dit jaar in onderdelen opgebouwd, zodat we de wagen makkelijk van Borkel naar Valkenswaard kunnen vervoeren, maar ook om de wagen in de tent verder op te bouwen en aan na het corso ook weer relatief eenvoudig af kunnen breken. Het is op dit moment vooral gaten boren en bouten vast en los draaien. De bedoeling is dat de constructie net voor het zetten van de tent klaar is.

Week 17 4-1.jpg

Lees meer...