Corso

De eerste bouwavonden zitten er op

Afdrukken
PDF

Vorig week donderdag werd De Schelft al weer geopend voor een nieuw bouwseizoen. Wat vliegt de tijd. Zo zitten we nog midden in een winterslaap en zo breekt de eerste lentezon weer door en staan we ons weer uit te sloven voor het bouwen van een nieuwe wagen. De start mogen we als vanouds noemen. De eerste avond al 12 man op de been en gisteren al 16 man. Waar gaat dit eindigen? Veel gekker zal het in de voorbereiding niet worden, maar dit is voldoende zo.

Week 15 - 1 Nico lassen.JPG

Het lijkt wel of we nooit zijn opgehouden met bouwen. Iedereen gaat 'gewoon' verder wat hij/zij leuk vindt en waar men goed in is. Zo is de 'kartonploeg' al direct op oorlogssterkte en moeten zij eerder afgeremd worden dan gemotiveerd. De technische jongens hebben hun stekkie in Borkel weer gevonden en de lassen apparaten ronken ook al weer buiten bij De Schelft. Goed om te zien dat de jeugd het 'buigersvak' wil leren en daar ook alle tijd en gelegenheid voor krijgt. Jong geleerd is ook nu weer oud gedaan!

Lees meer...

Het nieuwe shirt

Afdrukken
PDF

Ons nieuw shirt 2011

De Schelft nog eens opgeruimd

Afdrukken
PDF

Vandaag hebben we ons weer op De Schelft uitgeleefd. Vorig jaar hebben we al vele aanhangers zooi weggebracht. Maar dat bleek nog niet voldoende. Ook vandaag weer 3 volle aanhangers met hout, afval, oud ijzer etc. Naast het opruimwerk hebben we ook de schuine wanden van een laag wit papier voorzien. Kost niks en zorgt er voor het oog voor dat de Schelft er net wat netter uitziet. Een begin is in ieder geval gemaakt.

Week 7 - opruimen 9.JPG

Het materiaalhok is ook geheel leeggehaald. Versleten materiaal hebben we weggegooid en de rest is goed geïnventariseerd. De werkgroep Rondom kan met deze lijst aan de slag om nieuw materiaal te regelen/aan te schaffen. Het materiaalhok willen we tevens nog uitbreiden. Hiervoor dient nog wel een muur bij de wc's te worden gesloopt. Dit is dan ook weer het goede moment om de wc's onderhanden te nemen. De huidige wc's werken slecht. Dit is een klusje voor de komende 1,5 maand. Eind maart willen we hiermee klaar zijn. Op dat moment beginnen we namelijk weer met de wekelijkse bouwvoorbereidingen.

De foto's van De Schelft opruimactie

Vino
Hazestraat

Volg ons ook op twitter: www.twitter.com/hazestraat

larie gedicht van Andy

Afdrukken
PDF
HEERLIJKE NACHTMERRIE

Ik droom al een paar weken
Over Jolanthe Kabou van Kasbergen
En dat zijn helaas nachten die nogal veel
Van mijn gemoedstoestand vergen

Ze daagt me dan uit, knipoogt
En vraagt me om haar te pakken
Ondertussen stapt ze naakt naar me toe
Op haar 43 centimeter hoge naaldhakken

En iedere keer denk ik in mijn slaap
Dit wordt een van mijn allermooiste dromen
Want ik weet dat ze op dit schoeisel
Nooit aan mij kan ontkomen

Maar op het moment dat ik me bijna
Aan deze prachtige vrouw heb vergrepen
Word ik in de vroege ochtend telkens
Door mijn wekker afgeknepen

Vannacht had ik echter een nachtmerrie
Van een hele andere orde
Ik droomde over Kolonel Khadaffi
Het moet niet gekker worden

Ik moest toezien hoe de Libische leider
Door zijn volk werd geslagen en gestenigd
En hoe tegen de broekspijpen van hem
De blazen van de vrijheidsstrijders werden geledigd

Ze martelden de dictator tot bloedens toe
Je had ze tekeer moeten zien gaan, die knapen
Ik was wederom bang om wakker te worden
Maar gelukkig heb me deze keer heerlijk verslapen


Andy Marcelissen
Dichter des Larielands
Hieronder vindt je meer gedichten van AndyLees meer...

Het ontwerp 2011!

Afdrukken
PDF

Daar is ie dan. Het ontwerp 2011. Afgelopen vrijdag is het ontwerp al aan de leden gepresenteerd. Gisteravond zijn de diverse werkgroepen al aan de slag gegaan met het maken van plannen (onder andere constructie, totaal uitvoering, figuratie etc.). Op basis hiervan zijn enkele aanpassingen gewenst.

Lees meer...

2 Gedichten voor het thema 2011: Dichter des Larielands

Afdrukken
PDF

Afgelopen zaterdag vond in zaal Lavrijssen D-Day plaats. Corso D-Day. Tijdens deze middag werd het thema nader toegelicht. Jos van Leeuwen liet zijn creativiteit de vrije loop en wist ons wijs te maken dat een koektrommel te vergelijken is met de multi-culturele samenleving. Zo kwamen veel koek/snoepsoorten voorbij. Denk aan Joden koeken, negerzoenen etc. Na de opening van Jos nam Rob Scheepers beter bekend als tonpraoter het woord. In een leuke maar ook zeker interessante intro nam hij ons mee in het creative proces om van een gedicht een corsowagen te maken. Duidelijk is wel dat we in deze fase al onze ideëen moeten spuien. Niets is onmogelijk. Elk persoon heeft namelijk weer een andere gedachte bij het lezen van een gedicht. Dus neem woorden uit het gedicht van Andy niet al te letterlijk.

Lees meer...