Corso

Uit d'n tent: We zijn er nog!

Afdrukken
PDF

Zo leven we nog? Ja volop zelfs. De website deed wellicht anders vermoeden. Een voornemen om dit jaar de website nog te vernieuwen is met een jaartje (door de schade van het dahliaveld) uitgesteld. Daardoor wel wat minder aandacht aan de website geschonken. Onze social media kanalen waar overigens wel volop in bedrijf. Denk aan Facebook, Twitter en Instagram!. Dus voor actuele foto's, weetjes en activiteiten meld je in ieder geval aan op 1 van deze kanalen!

Week 28 - 3.jpg

En hoe is het met het bouwen? Liggen jullie op schema (een vraag die altijd door ouders, vrienden, bekenden etc. wordt gesteld)?

Lees meer...

Ontwerp 2016: De verering van de vuurvinvis

Afdrukken
PDF

Buurtschap Hazestraat bouwt in 2016 de wagen De verering van de vuurvinvis. Een ontwerp van Frank Schooleman

 TEKENING DE VERERING VAN DE VUURVINVIS 1024

Lees meer...

Uit d'n tent: We gaan lekker!! (week 33-35)

Afdrukken
PDF

Zo een doordeweekse bouwavond achter de rug, zojuist een lading foto's van de afgelopen 2,5 week online gezet. En nu ook even een stukje typen over de voortgang. Eigenlijk kan ik daar kort over zijn..... We gaan lekker!!. Enkele weken geleden was er nog een relatief grote groep met vakantie. Ondanks dat is er tot dan veel werk verzet. Bijna elke avond meerdere lasapparaten aan de gang, een klein kartonploeg die volop meters maakte.

week_33_22.jpg

 

Lees meer...

De wagen Kristahlia levert 1e prijs op!

Afdrukken
PDF

Mooi man, een dikke maand na het corsoweekend in Valkenswaard met nieuws komen dat je eerste bent geworden??! Gelukkig helpen onze social media kanalen als Twitter en Facebook om dit nieuws natuurlijk op het moment zelf al te melden. Meestal komt er na zo'n lange bouwperiode en het corsoweekend als climax wel 'een zwart gat'. Als ik voor me zelf mag spreken, dan heb ik daar nu totaal geen last van gehad.

Zondag 13 september 2015 47.jpg

Lees meer...

Uit d'n tent: kleine groep, grote daden (week 32)

Afdrukken
PDF

Vakantie of geen vakantie, gewerkt wordt er. Met een relatief klein bouwgroep is veel werk verzet. Wagen 2 (met de hangende kroonluchter) komt steeds meer in zijn vorm. De constructie staat, het geraamte is grotendeels gelast en vanaf de 2e steiger zit er al karton en/of bruine plakband op. Op de grond worden met name lampenkappen/rokken gelast, zodat deze lasklaar op de wagen kunnen worden gelast.

week_32_19.jpg

Lees meer...

Uit d'n tent: lassen en lampen lijmen (week 31)

Afdrukken
PDF

De vakanties zijn in volle hevigheid losgebarsten. Gelukkig is er altijd nog een bouwploeg over die niet op vakantie gaat, al geweest is of nog moet gaan. De wagen Kirstahlia begint vorm te krijgen. Het geheel bestaat straks uit 2 grotere wagens en 2 hele kleine rijdende lampenkapjes daar tussenin. De achterste wagen is qua vorm al goed zichtbaar. Een grote kroonluchter hangend aan dunne staalkabels zal straks door de straten rijden. Diverse lasploegen zijn bezig en met name Stobbie lijkt in zijn eentje de gehele wagen in karton te willen zetten.

week_31_5.jpg

Lees meer...

Van de Schelft en Uit d'n tent: Hoe staan we er voor?

Afdrukken
PDF

We zijn weer vele bouwweken verder, dus tijd om jullie weer te informeren. Dat de tijd vliegt mag wel duidelijk zijn. Gestart begin en april en nu zitten we al weer in de laatste week van juli. Er is op diverse fronten goed gewerkt.

week_24_18.jpg 

De vertrouwde Schelft zorgt er voor dat we in de voorbereidingen 1 avond in de week kunnen bouwen. Diverse onderdelen zijn gelast, het onderstel is kaal (onderdelen van vorig jaar verwijderd) gemaakt en nieuwe constructie is vanuit Borkel en Schaft opgebouwd. Waar ook veel in is gaan zitten, is het verzamelen van lampen (we kunnen er nog steeds veel gebruiken!!), maar ook het beschermen van lampen. Alle lampen worden goed op de wagen bevestigd, maar mocht er toch een lamp vallen dan willen we niet dat deze uit elkaar spat. We hebben daarom vele testen met coating materialen gemaakt. Wat is stevig genoeg? Wat zorgt er voor dat een lamp nog helder oogt? Het ideale middel is gevonden en wordt of is op de lampen aangebracht.

 

Lees meer...

Gebeurt er wel iets?

Afdrukken
PDF

Is het stilte voor de storm? Het laatste nieuwsbericht van 3 januari 2015! Even het gastenboek checken.... Laatste bericht van ene Kaas, geplaatst op 26 december 2014. Even tijdens het Kerstdinerontbijt een berichtje geplaatst. Maar wees gerust mensen, de site leek dan wel zo dood als een pier. Maar in de echte wereld wordt er al volop gebouwd. In de eerste week van april vond al weer de eerste bouwavond plaats.

Lees meer...