Buurtschap

Uitnodiging: zaterdag 12 april as. " 't knollen fistje"

Afdrukken
PDF

HazestraatReisvenne Knollenfist - Cafe for one day 2014 klein

Lees meer...

De ledenlijst is weer vernieuwd

Afdrukken
PDF

De ledenlijst lijkt langer en langer te worden. Des te meer tijd kost het ook om nieuwe foto's toe te voegen. Het merendeel van de leden is voorzien van een nieuwe foto. De gezichtjes niet allemaal even fris, maar dat had te maken met Corsomaandag 2013. Een ideaal moment om nieuwe foto's te maken (want dan is er bijna iedereen), minpuntje is dat bij de een de moeheid nog van het gezicht is af te lezen. Ach ja, wat maakt het uit.

Wil je weten wie onze bouwers zijn? Of ben je benieuwd of je foto vernieuwd is? Klik dan hier.

Vino (@VinoCorso)

Buurtschap Hazestraat 
Corso Valkenswaard
www.twitter.com/hazestraat (meld je aan!)

Volg ook Corso Valkenswaard www.twitter.com/BC_Valkenswaard

Column: We doen leuk mee

Afdrukken
PDF

Het jaar 2013 zit er bijna weer op. Ja, wat is het voorbij gevlogen. Ja, wat ging het snel etc. etc. Als ik de oudere medemens moet geloven gaat de tijd sneller naar mate je ouder wordt. Er komt dan volgens mij ook weer een kantelpunt als “ze” spreken over “ik leef met de dag”. Maar goed, op dit moment niet aan de orde.

Lees meer...

Eindelijk goed weer tijdens de Rabobank fietstocht

Afdrukken
PDF

Als alles meezit, zit ook meteen goed mee ook. De zon, het gezelschap, de ambiance, de tussenstops, de afsluiting en de gesprekstof. En dat alles in het zonovergoten Oranje boven. Jeetje mina, wat vielen we op.

De RABObank had weer een gezellig tochtje uitgezet en met startnummer 73 aan ons de opdracht om in een gesloten peloton van een 30 zeer jonge en wat oudere Hazen het parcours van 30 km. in een zo langzaam mogelijk tempo te beslechten.

DSCN2458.jpg

Lees meer...

Van 't veld: Daar is de zon!

Afdrukken
PDF

Eindelijk...... Eindelijk is ie er dan...... de ZON!

Natuurlijk waren we weken geleden, waarschijnlijk een van de weinige, erg blij met de regen die viel. Waar ongetwijfeld iedereen aan het mopperen was waren wij, van de werkgroep nieuw bloemenveld, erg tevreden met de enorme waterpartijen die uit de hemel kwamen. Aangezien water één van de eerste levensbehoefte is voor een dahliaplantje in het eerste prille stadium waren de eerste weken cruciaal voor ons eigen bloemenveld. Die eerste weken hebben wij dus met een lachend gezicht voor het raam gezeten terwijl dikke druppels aan de andere kant er tegenaan sloegen. Wat wel een beetje tegen viel waren de koele temperaturen die daarmee te paard gingen. Natuurlijk was het water welkom maar alleen een combinatie met een gunstige temperatuur kan de groei van de dahliaplant flink beinvloeden. Na een flinke periode van koude, welke we niet gewend zijn zo laat nog in het jaar, ziet het ernaar uit dat de eerste "warme periode" is begonnen.

Week 23 8.jpg

Lees meer...

Van 't veld: Op eigen benen in ons eigen knollenveld

Afdrukken
PDF

Maandagmorgen 29 april 2013 gedenkwaardige datum in het bestaan van het “”Schoffelgenootschap”.

Want voor de eerste keer ging dit genootschap optreden op eigen veld. En niet zonder succes. Want bij aankomst bij het veld was er pas een deelnemer, doch alras werden het er meer en werd naar het veld gegaan met 4 schoffelaars. Voorwaar geen slecht begin. Edoch alvorens het veld te kunnen betreden moest een “” LINT’’ worden doorgeknipt en dat karweitje werd door de verhuurder, die ijlings uit zijn woonstulp aangesneld kwam, met vaardige hand gedaan. Applaus. Het echte werk kon beginnen.

Lees meer...

Van 't veld: Knollen zetten

Afdrukken
PDF

Zoals al eerder gemeld hebben we sinds dit jaar een eigen bloemenveld aan de Maastrichterweg. Een werkgroep Veld heeft de koppen bij elkaar gestoken en de afgelopen maanden plannen gemaakt, materiaal geregeld, informatie ingewonnen etc. Het grote voordeel is dat we gisteren direct aan de slag konnen. Een veld wat er strak bij lag. Er waren touwen gespannen om de plaats van de knollen aan te geven.

IMG_7005.jpg

Lees meer...

Medewerkersvergadering en benoeming Robin Kaas als voorzitter

Afdrukken
PDF

Afgelopen vrijdag was het de jaarlijkse medewerkersvergadering van buurtschap Hazestraat. Het bestuur kijkt dan met de leden terug (onder andere financieel, bouwperiode) en ook zeker vooruit (eigen bloemenveld, bouw wagen, ARBO etc.). Terugkijken kunnen we stellen dat we een fijne bouwperiode hebben gehad en gelukkig het jaar ook financieel positief hebben kunnen afsluiten. Uitdaging blijft om de financiën (het verhogen van de inkomsten en het verlagen of stabiliseren van de uitgaven) op orde te houden.

Lees meer...