Buurtschap

Bloemenveldje Hazestraat weer onkruid vrij

Afdrukken
PDF

Zo fietsen we met 18 graden in de regen en zo staan we met 34 graden op het veld te schoffelen. Wat een verschil, wat een overgang. Expres hadden we op maandag avond pas om 20.00uur afgesproken. Maar ook dit late tijdstip zorgde niet voor afkoeling. Gelukkig waren we met 7 man om onze 2 veldjes te schoffelen. Op het gemak en met beleid (een plant is nl. zo vernield) werd het onkruid verwijderd. De inspanningen van de laatste weken zorgde er voor dat de meeste velden er redelijk bij lagen. De planten zijn wat aan de kleine kant, maar hopelijk komt daar de komende weken verandering in.

Week 26 - 1.JPG

Lees meer...

Alle ontwerpen 2011 tijdens Hemelvaartsdag bekend gemaakt

Afdrukken
PDF

Man, man wat een weertje gisteren tijdens Hemelvaartsdag in Valkenswaard. De gehele dag volop zon, strak blauwe lucht en daardoor een lekkere temperatuur. Vanaf een uurtje of 1 verzamelden de eerste Hazen zich bij Du Commerce. De dag begon met een rondje langs alle ontwerpen.Tegenover Du Commerce waren alle ontwerpen middels tekeningen en/of manquettes uitgestald. Het merendeel van de buurtschappen had de nodige moeite gedaan om goed voor de dag te komen.

De burgemeester en Andy Marcelissen.JPG

Ook Andy Marcelissen was vanuit Raamsdonkveer weer naar Valkenswaard gekomen. Samen met burgemeester de heer Ederveen, Jos van Leeuwen (voorzitter Bloemencorso Valkenswaard), enkele wethouders uit beide dorpen en ook zijn zoon Bartje liet Andy zich rondleiden langs alle ontwerpen. Gisteren werden ook de corso CD "Vaste Prik" van De Sjawi's verkocht. Voor slechts 10 Euro een leuke CD rijker en niet onbelangrijk 9 Euro gaat direct naar het corso. Het geld hebben we hard nodig dus koop alsnog deze CD. De CD is online te bestellen via deze link.

Lees meer...

Feestavond Hazestraat en Crescendo geslaagd

Afdrukken
PDF

Afgelopen vrijdag vond een gezamenlijke feestavond met buurtschap Crescendo plaats. Een kleine maand geleden benaderde Crescendo ons om samen een feestje te bouwen. UIteraard laten we dit soort verzoeken ons geen tweede keer vragen. Onze feestcommissie werd opgetrommeld en maakte samen met enkele organisatoren van Crescendo een afspraak. Gedachten werden uitgewisseld, afspraken gemaakt en uiteindelijk vrijdag avond in ons DuCommerce gepresenteerd.

16 Fanatiek rennen.JPG

Lees meer...

lariegedicht deel 2

Afdrukken
PDF

52) 2011-09-08 Larie?gedicht

Opgewonden, afgelopen …
komt nu wel erg dichtbij.
De fantasie van het aflopen is bijna
werkelijkheid voor Jeanet en mij.

Opgewonden, afgelopen …
zondag is het alweer voorbij.
Na enkele weken beginnen we
weer aan een nieuwe bladzij.

Opgewonden, afgelopen …
52 weken lang rijmelarij.
Bijna tienduizend woorden
bevindingen en dromerij.

Opgewonden, afgelopen …
de vraag is: wat blijft me bij?
Welnu: dat samen kunnen zijn
bovenaan het lijstje staat bij mij.

 

Staf

Lees meer...

Knollen zetten op het bloemenveld

Afdrukken
PDF

Wederom vandaag goed weer. Dit keer kwam het goede weer prima van pas op het bloemenveld. Vol goede moed toch maar de wekker om half 9 gezet. Ontbijtje en op de fiets naar het veld. Diverse hulptroepen waren al aanwezig. Helaas bleek al snel dat de 'beloofde' tractor niet zou komen, waardoor de knollen dus met het handje de grond in moest. Niet echt om vrolijk van te worden. Naast het knollen zetten moest ook om het veld een hekje van een meter hoog worden geplaatst. Met Kaasje, Tot Merreguh, De veurzitter en enkele bouwers van onder andere Kompas en Oud Dommelen deze klus geklaard. Dit zijn toch aardig wat meters! Ondertussen richtte een mannetje of 10-15 zich op het knollen zetten: uitlijnen van de paden, met de schop een gat graven, iemand knolletje er in gooien, een ander met de hark gaatje dichten. Deze vooroorlogse manier werkt nog steeds, helaas gaat het niet echt snel.

Week 16 - Bloemenveld 2 - De knollen.JPG

Lees meer...

Algemene ledenvergadering druk bezocht

Afdrukken
PDF

Gisteravond was de algemene ledenvergadering van Buurtschap Hazestraat. De vergadering was druk bezocht. Door het bestuur werd teruggeblikt op 2010. De cijfers leren dat we 2010 met een plus hebben afgesloten. Natuurlijk werd er ook vooruit gekeken naar het bouwseizoen 2011. De wagen biedt weer voldoende uitdagingen voor iedereen. De eerste bouwavond is al weer op donderdag 7 april.

Week 7 - 1 shirtverkoop.JPG

Lees meer...

Wagentitel 2011: Opgewonden, afgelopen…

Afdrukken
PDF

Gisteravond voorafgaand aan de feestavond werd het ontwerp 2011 gepresenteerd.

De ontwerpcommissie heeft tijdens diverse avonden nagedacht over het gedicht. Tijdens de eerste avond is al besloten om te kiezen voor het gedicht met de titel “Een langzame dood”. De titel klinkt wellicht niet aansprekend, maar het gedicht biedt toch voldoende mogelijkheid om met een andere inslag er naar te kijken. Daarom wordt de titel ook “Opgewonden, afgelopen…”

Lees meer...

Seizoen met feestavond "Carnaval" begonnen

Afdrukken
PDF

Gisteravond (op de vierde vrijdag van januari) vierden we weer onze jaarlijkse feestavond. Ditmaal had de feestcommissie het feest met als thema Carnaval georganiseerd. Zoals we gewend zijn had ook nu bijna iedereen weer de moeite genomen om verkleed naar Du Commerce te gaan.

De avond begon om 20.00 uur. Na de eerste bakjes koffie, frisje en al snel een potje bier kon de avond beginnen met de presentatie van het ontwerp 2011. Het ontwerp is met enthousiasme ontvangen. Na de toelichting van het ontwerp kon daadwerkelijk de feestavond beginnen. Zelfs de Raad van half Elf uit België had de moeite genomen om naar DuCo te komen.

 IMG_3054.JPG

Leden van de Raad van half Elf

Lees meer...