Buurtschap

1e plaats en de paradeprijs! (incl. foto's)

Afdrukken
PDF

Voor de 14e keer in ons bestaan hebben we gisteren de 1e prijs binnen gesleept. Met een nipte overwinning (slechts 1 punt verschil) bleven we buurtschap Oud Dommelen met Kanarie(s) voor. Totaal leverde de wagen Opgewonden, afgelopen 461 punten op. Daarnaast hebben we ook nog de paradeprijs. De ontlading was groot. We zijn ontzettend blij en trost met het behaalde resultaat! De overige prijzen gingen naar buurtschap Crescendo (De Nozzels) zij haalden 3 prijzen binnen: Publieksprijs, Kinderprijs, Hoogste Stijgerprijs en buurtschap Leenderweg heeft de Fotografieprijs. Ook jullie gefeliciteerd met deze prijzen!

43 Groepsfoto.jpg48 Genieten.jpg

Lees meer...

Te koop: 2 houten wielen (270 cm doorsnede)

Afdrukken
PDF

De corso optocht moet aanstaande zondag 11 september nog plaats vinden, maar we weten in ieder geval dat we 2 houten (kar)wielen  van de wagen willen verkopen. De wielen zijn eenvoudig van de wagen te schroeven, dus ze zullen ongeschonden dinsdag van de wagen worden gehaald.

houten wiel

Even wat informatie over de wielen:

Lees meer...

De Leste Las 2011 - Inge corsobouwer van het jaar

Afdrukken
PDF

Afgelopen vrijdag vond weer de jaarlijkse feestavond De Leste Las plaats. We hadden enkele weken geleden nog de stille hoop dat het ook echt de leste las zou zijn, maar zoals de geschiedenis ons leert is ook dit jaar niet de officiële leste las gelegd. Het feest was er overigens niet minder om. De leste las werd dit jaar figuurlijk door Stobbie gelegd. Onze Stobbie gaat ons voor 2 jaar verlaten en vertrekt voor zijn werk naar de VS. Hij heeft ons in ieder geval beloofd met de corsoweekenden terug te keren. We gaan hem missen en daarom verdiende hij het ook om de leste las te leggen.

Leste Las 2011 - 21 Bartje kreeg de bloemen.jpg

Lees meer...

Voorverkoop Bloemencorso Valkenswaard in onze tent gestart

Afdrukken
PDF

Het is nu weer mogelijk om in onze groene corsotent aan de Hazestraat kaarten te kopen voor Bloemencorso Valkenswaard op zondag 11 september.

De volgende kaarten kunnen onder andere bij ons worden gekocht:

- Staanplaatsen: NU slechts € 6,00 (op zondag 11 september € 7,50)
- Kinderen tot en met 12 jaar gratis!
- Tribuneplaatsen: toeslag € 7,50

Kom gerust naar de tent en vraag bij de bar naar de kaarten en neem dan direct een kijkje naar het vorderen van de wagen.

Vino
Hazestraat
Bloemencorso Valkenswaard

www.twitter.com/hazestraat

 

D'n pipowagen

Afdrukken
PDF

Sinds 1,5 maand hebben we een pipowagen. Al enkele jaren wordt er over gesproken, maar het wachten is beloond. Met name Johnny & Willian hebben er voor gezorgd dat een op-de-kop-getikte-pipowagen is gerestaureerd en er nu weer spik en span uit ziet.

1 De pipowagen.jpg

Lees meer...

Column: Gewoon corso, corso is gewoon

Afdrukken
PDF

Gewoon corso.
"Waarom zit je bij het corso?"
Nou eigenlijk gewoon.

Eigenlijk voor een buitenstaander is het moeilijk te begrijpen waarom iemand zich stort op het corso. Ja, een corsowagen bouwen is leuk, gezellig, leerzaam, mooie hobby. Ja, het kost soms belachelijk veel tijd. Maanden aan een stuk 6 dagen per week (voor de die-hards) bouwen. Ritme van werken, eten, corso, slapen.

Lees meer...

Van 't veld: Wie zijn nu het schoffel-schoeffel clubje?

Afdrukken
PDF

Vorige week al het nodige nieuws van het schoffel-schoeffel clubje, maar dat was info van een gewone schoeffelaar. Natuurlijk is het goed om te horen dat het goed gaat met het schoffel-schoeffel clubje, maar nu dan ook de foto's. Zien is geloven en op basis daarvan kunnen we zeggen dat de mannen het veldje goed hebben bijgehouden. Weer of geen weer de mannen staan er. Zoals ook te zien is op de foto's.

Lees meer...

Van 't veld: ’t  Schoffel-Schoeffel clubje

Afdrukken
PDF

Voorgaande jaren was het verzorgen van het dahlia bloemen veld, het schoffelen etc. een groot probleem. Weinig mensen voelden zich geroepen om naar het veld te gaan en de schoffel ter hand te nemen. Dat was” not done” bij de echte corsobouwer dat moesten anderen maar doen. Met  ingang van dit jaar is door de geleerden besloten om het dahliaveld op te delen onder de Corsobuurtschappen. Elk Corsobuurtschap verzorgt zijn eigen dahliaveld. Zo ook buurtschap de Hazestraat.

Lees meer...