Buurtschap

Ontwerppresentatie en leuke thema avond

Afdrukken
PDF

Afgelopen vrijdag stonden we in DuCommerce. Het was de vierde vrijdag in januari en dus voor buurtschap Hazestraat de avond waarop het nieuwe ontwerp werd gepresenteerd en aansluiten de jaarlijkse feestavond.

Ontwerppresentatie
Om 20.00u liep DuCommerce al snel vol. Aardig wat vreemd gekleden snuiters. Het thema van deze avond was "Kom als je vergeten held". Later meer daar over. We hadden een welkome gast en wel de heer Rob Koch. 1 van de levende subthema's van "Automotive" In een vroegstadium had de werkgroep "Ontwerp" al de pijlen op Rob Koch gericht. Al snel werden de eerste leuke contacten gelegd. Rob heeft zelf als teammanager de London-Sydney Marathon mee gemaakt. Onder zijn leiding reden in 1968 2 DAFjes 55 mee. Een onafgebroken trip van Londen naar Sydney. Dag en nacht rijden. 2 chauffeurs in een kleine DAF. Onderweg amper rust moment. Een uitputtingslag. Mooi op ook afgelopen vrijdag zijn persoonlijke ervaringen te horen. Rob was zichtbaar vereerd dat wij deze "Marathon" in een corsowagen gaan presenteren. Wij gaan de uidaging graag aan. Na zijn intro nam Frank Schooleman het wordt, gaf toelichting op datgene wat we gaan maken en uiteindelijk de presentatie van het nieuwe ontwerp. Een terecht applaus was het gevolg. Al snel werd het ontwerp van dichtbij bekeken en de eerste ideeen werden al geopperd.

Lees meer...

Yukigassen: Meedoen is belangrijker dan winnen

Afdrukken
PDF

Voor de tweede keer werd het Yukigassen (sneeuwballen gevecht) op de Statie georganiseerd. Vorige vrijwel de gehele dag regen en een graad of 10. Dit jaar was het echt Yukigas weer. Temperatuur onder nul. Echte sneeuw die enkele dagen geleden al was gevallen en een prima speelveld. Sneeuw bleef echt sneeuw en geen ijsbaan zoals vorig jaar. Het was goed toeven. Ja, de wind was wat frisje, maar met 'gesponsorde muts' van De Luy en mooie warm trui van Wilbers Timmerwerken, skibroekje en handschoenen aan was het goed vol te houden.
15-3.jpg

Lees meer...

Geklaarde klusjes op De Schelft

Afdrukken
PDF

De nieuwjaarsborrel net achter de kiezen of we hebben de handjes weer uit de mouwen gestoken. Gisteravond met een gezellig clubke bouwers nog wat hand en spandiensten verricht. De Schelft was weer het vetrouwde decor. Een vorig jaar getimmerd schapje weer hersteld, want vele kilo's plakband en papier bleek toch zwaarder dan gedacht. Schapo staat weer, diverse dozen materiaal ook weer op zijn plaats. Eens kijken hoe lang deze keer. Al hoeven we volgens Willian (d'n timmerman) daar niet aan te twijfelen.

Voorbereiding 06.jpg

Lees meer...

Nieuwjaarsreceptie Hazestraat en Stichting

Afdrukken
PDF

Een nieuw jaar, dus ook weer een nieuw corso. De afgelopen maanden hebben diverse leden niet stil gezeten. Denk onder andere aan de werkgroep "Ontwerp". Zij hebben al diverse avonden bij elkaar gezeten. Nagedacht, volop brainstormen, overleggen, hier en daar en schets. En uit betrouwbare bron (d'n ontwerper zelf) schijnt het ontwerp voor 90% klaar te zijn. De puntjes kunnen op de bekende i worden gezet. We wachten in spanning tot aan de presentatie en tevens feestavond op vrijdag 25 januari.

Maar het jaar zijn we gisteren goed begonnen. Om 15.00 uur werd het al snel gezellig druk in Du Commerce. We hebben elkaar het beste voor het nieuwe jaar gewenst. Uiteraard ging dit al snel onder het genot van een pilske of een glaasje wijn. We hebben volop bij kunnen praten en vooruit kunnen denken. We kunnen concluderen dat we als club weer zin hebben in een leuk bouwseizoen.

3-6.jpgEen openingswoordje van aftreden voorzitter Martijn Maas. Nog enkele maanden en dat geeft hij het stokje over.


Nieuwjaarsreceptie Stichting Bloemencorso Valkenswaard
Op zaterdag had ook de stichting haar nieuwjaasreceptie. Gelukkig pas om 19.00 uur, waardoor we nog even de tijd hadden om een vette hap te pakken. Met een mannetje of 10 zijn we naar de Willem II. Het was een gezellige avond, genoeg corsobouwers (gelukkig ook niet te druk). De avond werd extra leuk gemaakt door een optreden van Sipke de Boer. Diverse meezingers vielen ons ten deel. In zijn een-tje met gitaar en trom (voor het ritme) hield hij de sfeer er goed in. Goed geregeld. Tot het einde zijn we niet gebleven, want we wilden nog even met diehards naar de ijsbaan op de Markt in Valkenswaard. Het was flink druk met diverse Carnavalsverenigingen. Aangezien de ijsbaan om 00.00uur sloten liepen we nog even naar De Swaen. Het jaar werd dus goed ingeluid.

Lees meer...

Voorzitterswissel

Afdrukken
PDF

Het duurt nog even, maar op de medewerkervergadering in maart zal Martijn Maas de voorzittershamer overdragen aan Robin Kaas. Martijn Maas heeft al enige tijd geleden aangegeven zijn functie ter beschikking te willen stellen. Na een lange periode waarin hij het secretariaat onder zijn hoede had, is hij op dit moment al weer 14 jaar de voorzitter van ons buurtschap. Met de vroegtijdige keuze van Robin Kaas als zijn opvolger, kunnen taken en functie met warme hand worden overgedragen.

Week 24 4.jpg

Lees meer...

Jeu de boules avond weer geslaagd

Afdrukken
PDF

Twee weken geleden vond weer een jeu de boules avond plaats. De 'thuishaven' van onze Wim was weer een prima locatie om een avondje te jeu de boulen. Een kleine 30 leden gaven weer acte de présence. Van jong tot oud (Pa Maas was er ook weer!) gooide gezellig een balletje. De 1 lekker fanatiek, de ander gewoon voor de gezelligheid. De één ervaren, de ander leek wel de eerste kets in zijn of haar leven te gooien. Met de nodige drankjes achter de kiezen was het weer goed toeven in Dommelen. Ondanks dat de jeu de boules avond rond een uurtje of 1 in de nacht stopte, bleek dit voor diverse bouwers nog niet te laat om naar huis te gaan. De 'bar' van VDL kent geen sluitingstijd. Schijnbaar trok de leste rond een uurtje of 5 de deur dicht. Waar een avondje jeu de boulen al niet toe kan leiden.

Lees meer...

Corso terugblik: een schôn hobby

Afdrukken
PDF

Het corsoweekend… even denken. Het lijkt al weer zo lang geleden. Toch als ik op de kalender kijk ligt het corso slechts 3 weken achter ons. Het normale leven heeft snel na het corso zijn (her)intrede gedaan. Het werken, snel eten, bouwen (regelmatig gecombineerd met het klussen aan ons nieuwe huis), klotsen en slapen heeft dus weer plaats gemaakt voor werken, rustig eten en ja…uh…. af en toe relaxen, nog wat kleine dingen in huis, een avondje sporten, voetbal kijken van mijn clubke PSV. Zo terugkijkend is alles weer snel in de normale modus gekomen. Eigenlijk ook wel een goede zaak.

Lees meer...

Corsobouwer v/h Jaar: Herman!

Afdrukken
PDF

Afgelopen vrijdag vierden wij weer De Leste Las (die ook dit jaar niet de leste las zal zijn). Het gezellige avond waarbij diverse bouwers een optreden of iets wat er op lijkt voor zijn of haar rekening nemen. Voor het zo was, werd de leste las in de tent gelegd. Frank (d'n ontwerper) en Frank (d'n bouwer) legden de leste las. En voor bouwers die eigenlijk nooit lassen, brachten zij het er goed van af. Een gekregen Frank Kooleman (een witte kool met bril) werd door middel van twee ijzers aan de wagen gelast.

Leste Las 15.jpg

Lees meer...