Nieuws uit de buurt

Ontwerp 2017: Spiegeltje, Spiegeltje

Afdrukken
PDF

Op zondag 10 september 2017 rijdt buurtschap Hazestraat mee met de wagen: Spiegeltje, spiegeltje. Een vertaling van het sprookje van Sneeuwwitje. De wagen is volledig in Efteling stijl en zal een mooie bijdragen leveren aan het thema: 65 jaar Efteling in bloemen.

Ontwerp Hazestraat Spiegeltje Spiegeltje Corso Valkenswaard 1024x717

 

Lees meer...

Jaarlijkse feestavond: De Leste Las

Afdrukken
PDF

Vorige week vrijdag vierden wij onze jaarlijkse feestavond De Leste Las. Zoals algemeen bekend is de leste las dan nog niet gelegd. Dit feest is voor menig "Haas" een begrip. In vroegertijdens gingen, met name, mannelijke bouwers een pilske pakken als echt de leste las gelegd was. Het maakte niet uit welke dag van de week dat was. De afgelopen jaar hebben we er meer een jaarlijkse feestavond van gemaakt. Zelfde titel, maar wel gepland. Of de leste las nu wel of niet gelegd wordt. Twee weken voor het corso vieren we het in ieder geval!

sam_2233.jpg

Lees meer...

We zoeken nog lampen! Alle hulp is welkom

Afdrukken
PDF

We hebben van veel organisaties, buurtbewoners, betrokkenen al lampen mogen ontvangen. Dank daar voor! Maar we zijn er nog niet. We hebben nog zeker 5000 lampen nodig om de wagen te maken, zoals we graag zouden willen. Elke (gloei/spaar) lamp is welkom. Help je mee?

Lees meer...

Van ’t veld: Als het regent dat het giet, dan schoffelen wij niet

Afdrukken
PDF

 

Voor het derde jaar op rij hebben we een eigen veld aan de Maastrichterweg. We krijgen steeds meer routine in het runnen van een eigen veld. Mede dankzij de kartrekkers Veldje, Dijkhoff en Nico. Met name ondersteunt door de Schoffel/Schoefelploeg. De Schoffel/Schoefelploeg (zie het maar als de oudere jongeren van de club) zijn elke maandag van 10.00 tot 12.00 op het veld te vinden. Er is wel een kleine uitzondering: “Als het regent dat het giet, dan schoffelen wij niet” Onkruid wordt kei hard onderhanden genomen. Het resultaat mag er tot nu toe wezen. Mooie planten, geen onkruid, schone paden. Knap werk mannen!

week_31_2.jpg

 

Lees meer...

Van 't veld: Dahliaplanten komen al weer op

Afdrukken
PDF

Medio april gingen de dahliaknollen weer in de grond. Voor het 3e jaar op rij gebeurd dit op ons eigen veld aan de Maastrichterweg. Tijdens het knollen zetten mochten we ook dit jaar niet het weer klagen. Een lekker zonnetje zorgde voor het extra warmte. Dit jaar zijn ook de buurtschappen Dommelkant, Graafschap en Stadsebergen actief op een eigen aangrenzend veld. Het zal een mooie bloemenzee worden komende zomer.

week_22_de_diehards_3.jpg

Lees meer...

Help ons aan 30.000 kapotte lampen!

Afdrukken
PDF

Buurtschap Hazestraat zoekt hulp bij het verzamelen van 30.000 kapotte gloeilampen. Luc Douze, John Hol en Jan Heesakkers zijn hoopvol gestemd; “Als we van iedere inwoner van de gemeente Valkenswaard 1 lamp ontvangen kunnen wij 13 september de weg op!” De buurtschap vraagt daarom kapotte lampen te bewaren voor hun wagen. Via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. kan een verzameling gemeld worden, waarna een medewerker van de buurtschap de lamp(en) op zal halen.

 hazestraat-lamp2

Lees meer...

Van 't veld: Groene planten en veel knoppen

Afdrukken
PDF

Vanaf april is er ook op het veld volop activiteit. De Schoffel-Schoefel ploeg heeft elke maandagochtend (behalve "Als het regent, dat het giet, schoffelen wij niet") netjes het veld onkruid vrij gemaakt en al diverse keren flink moeten plukken om de bloeipiek niek te vroeg te hebben. Dank je wel vutters, oudere jongeren, gepensioneerden!

IMG_0131.jpg

Lees meer...

Column: Ver weg

Afdrukken
PDF

Vrijdag 4 juli, ver weg, ver weg van huis. Voor mij is het vakantie en daarom zit ik nu (op het moment van schrijven) op Corsica. Een super mooi Frans eiland (een absolute aanrader!). Ondergaande zon, lekker temperatuurtje, avond eten genuttigd, nog een roseetje voor mijn neus. Over het uitzicht heb ik (of eigenlijk "we": mijn vriendin en ik) ook al niet te klagen. Voor ons namelijk een mooi glooiend landschap en in het midden een rustig kabbelende zee. Kort samengevat: mooi leven!

Lees meer...