Bouwersnieuws

Bouwvorderingen week 25 - Oefenen

Afdrukken
PDF

Oefenen, het was oefenen gisteravond. Of ja, de eerste stappen met de figuranten zijn gezet om straks goed voor de dag te komen. De speeldoos muziek werd geluisterd. De diverse figuranten werden geïnstrueerd (mooi woord, zeker voor corsobegrippen) en ook enkele pakken werden al gepast, maten van lichamen opgemeten. De figuratiecommissie heeft de komende maanden al veel werk verzet. Dus naast de bouwactiviteiten op De Schelft en in Borkel zijn we ook op een ander front al flink bezig.

Week 25 - 2 Raddraaier.JPG

Lees meer...

Bouwvorderingen week 24 - Bietje regen

Afdrukken
PDF

We hebben al een rits bouwavonden er op zitten, maar vanaf 1 april hebben we alle avonden droog en vaak goed weer gehad. Gisteren de eerste druppeltjes. Niet om zeik nat van te worden, maar eigenlijk wel een zeldzaamheid als je dit vergelijkt met andere jaren. Ja het is droog, al lijkt het wat bij te trekken. Dat de natuur nog steeds zijn werk doet is blijkbaar ook op het bloemenveld te zien. Het onkruid liet zich weer gelden, nogmaals een bewijs dat een weekje ff rustig aan doen dus geen optie is. Bijhouden is het devies. Het kost soms wat moeite, maar ja het is toch ff wennen een eigen veldje.

Week 24 - 2 Bartje aan het lassen.JPG

Lees meer...

Bouwvorderingen week 23 - Kiek um gaon

Afdrukken
PDF

Op diverse plaatsen in Valkenswaard herreizen langzaam diverse corsotenten. Wij wachten nog een maandje. Voorlopig kunnen we nog prima vooruit bij De Schelft. Een korter bouwperiode in de tent betekent simpelweg minder overlast voor omwonenden.

 

Week 23 - 1 Tondeldoos lassen.JPG

Afgelopen dinsdag hebben we wel alvast de groene tentzeilen gehaald. Dus een beetje voorbereid op het zetten van de tent zijn we wel. Verder is er weer hard gewerkt. De Constructie boys waren weer op ‘oorlogssterkte’ en konden dus volop in Borkel aan de slag. In 1 avond hebben zij de diverse onderdelen achter de pallets uitgehaald, zodat alles direct klaarligt om te gebruiken. Het frame hadden Skip en Tot Merreguh vorige week al gelast dus kon deze keer ook de ‘lijkenkist’ op zijn plaats. Onder de ‘lijkenkist’ zit de hydrauliek voor het bewegen van de middelste figurantenplaats.

Lees meer...

Bouwvorderingen week 22: gordijnen testen

Afdrukken
PDF

De bouwavond van gisteren begon voor de meeste op het bloemenveld. We konden aan de bak om ons eigen stukje veld te gaan schoffelen. Het was flink zoeken naar de stekken, maar ons veldje ligt er nu weer prima bij. Nu een kwestie van elke week bijhouden. Dat scheelt mankracht en ook de nodige uurtjes.

Vanaf 20.00 uur druppelde de schoffelaars weer bij De Schelft binnen. Bakske koffie en daarna werd er weer geplakt. Buiten 2 lasploegen (Grote dak van de pagode is nu ook gelast en verder is er gestart met het lassen van de 'spatkap' van de grote karwielen aan de achterzijde van de wagen). Verder zijn we aan de slag gegaan met het testen van het openen en sluiten van de gordijnen van de pagode. Wel zo fijn als dit werkt, anders staan de figuranten voor niks in de pagode.

Week 22 - 1 Testen met de gordijnen.JPG

Lees meer...

Bouwvorderingen week 21: wit plekken

Afdrukken
PDF

Weer een week verder en dus ook een bouwavond verder. Ditmaal hebben we ons afgelopen dinsdag op De Schelft en in Borkel uitgeleefd. Met een mannetje of 10-12 (wat minder dan de laatste weken, maar toch een mooi aantal) hebben we vooral veel wit geplakt. De laatste weken zijn er al veel dingen van karton gemaakt of ijzer van karton voorzien. Om de onderdelen in de juiste vorm te houden is een 1 of meerdere lagen wit noodzakelijk.

Week 21 - 3 Ornament in het wit.JPG

Ornament in het wit plakken

Lees meer...

Bouwvorderingen week 19: hoge opkomst

Afdrukken
PDF

Zo, er zit weer een bouwavond op. De opkomst was voor een voorbereidingsweek ongekend hoog. Nu mogen we tot nu toe al niet klagen over de hoeveelheid bouwers, maar 20 man is toch echt ongekende luxe! Dat is eigenlijk al veel tijdens een bouwavond in de tent. De corso trein rolt dus lekker door. Goed om te zien dat mensen het klusje weer oppakken waar men gebleven was. Afmaken waar je aan bent begonnen.

Week 19 - 10.JPG

Lees meer...

Bouwvorderingen week 18: als een speer

Afdrukken
PDF

Als een speer! We gaan dus als een speer. Als je deze zin vaak hardop zegt klinkt het de uitdrukking wel heel vreemd. Feit is wel dat we verdomd lekker aan het bouwen zijn. De opkomst blijft hoger (ook gisteravond weer). Het is bijna ingewikkelder om de bouwers bezig te houden. Er wordt buiten volop gelast (bijna de gehele dakrand aan de bovenzijde van de wagen is in onderdelen gemaakt. Gisteren zijn we gestart met het lassen van de achhoekige dakrand van het middenstuk.

Week 18 - 8 Kaas en Herman.JPG

Lees meer...

Week 16 – lekker bouw weer!

Afdrukken
PDF

Wat een luxe. Medio april, strak blauwe lucht (OK, dat is nog niet zo bijzonder), maar met een dikke 20 graden in de avond bouwen wel. Genieten dus om het ijzer in de buitenlucht ter hand te nemen. Gisteravond ronkten er drie lasapparaten,een karton/plakploeg die in De Schelft weer menig kartonnen plaat ‘baas maakte’. De vellen wit werden weer vakkundig geplakt. Zelfs de constructieboys waren deze keer in Valkenswaard te vinden.

Week 16 - 16.JPG

Lees meer...