Bouwersnieuws

Tussentijdsoverzichtje week 35

Afdrukken
PDF

Er is weer veel gebeurd (dat mag ook wel met nog een week te gaan!). Het lassen wordt gelukkig minder, het kartonnen en plakken des te meer. Met name de detailering kost veel tijd. Hier nog een stukje piepschuim, daar nog een krul, hiernog een extra randje. Zo blijven we bezig, maar het moet net dat extra aan de wagen geven.

Week 35 - 19 1 van de 2 karwielen.JPG

Lees meer...

Video: proefdraaien met de raderen

Afdrukken
PDF

Dit jaar draaien en bewegen er weer diverse onderdelen op de wagen. De onderdelen die bewegen zijn de sleutel aan de voorkant (links en rechtsom) 6 raderen aan de voorkant, de gordijnen in de pagode gaan omhoog en omlaag. De artiest gaat naar boven en beneden en komt dus uit de pagode te voorschijn en aan de achterzijde draait de tondeldoos, 2 houten karwielen (doorsnede 270 cm) en ook nog 2 raderen. Alle technische onderdelen zijn aangesloten en daarom konden we gisteren een test maken met de 6 raderen aan de voorkant. Zie onderstaand filmpje.

Dim lights Embed Embed this video on your site

Lees meer...

Videofragment van de bouwvorderingen

Afdrukken
PDF

De voortgang van de wagen zit er lekker in. Gisteren even een rondje door de tent gelopen. Zie onderstaand filmpje van de bouwvorderingen tot nu toe

Dim lights Embed Embed this video on your site

Lees meer...

Bouwvorderingen week 33 - we staan er goed voor

Afdrukken
PDF

Nog 3 weken te gaan! Wederom een bouwweek achter ons. De opkomst was weer prima. De opkomst was prima. Minimaal 15 man op een avond tot pieken van bijna 30 bouwers. Er is afgelopen week weer hard gewerkt. In willekeurige volgorde een overzicht.

Constructie
De dakranden hangen en zijn stevig aan elkaar gelast. De meeste tijd ging uit naar het plaatsen van de raderen aan de voorzijde. Van de 6 raderen hangen er nu 2 op de definitieve plek. De anderen hangen, maar moeten nog gesteld worden en dat komt zeer nauwkeurig. Komende week worden de raderen definitief geplaatst.

Week 33 - 6 De sleutel en raderen.jpg

Lees meer...

Bouwvorderingen week 32 - Lassen, slijpen, kartonnen

Afdrukken
PDF

Met nog 4 weken te gaan kunnen we in ieder geval concluderen dat er weer een bouwweek op zit. Op alle fronten is er hard gewerkt. Diverse lasploegen hebben er voor gezorgd dat het chassis is weggewerkt, de dakranden bijna hangen (leuk constructie buizen vast lassen, toch maar doorslijpen omdat de dakrand te hoog zit, dan toch maar weer vast lassen omdat de dakrand eigenlijk best goed hangt), de tondeldoos zit op zijn plaats, de voorste raderen zijn volledig gelast en kunnen komende week op de juiste positie worden gezet.

Week 32 - 22 Boven aanzicht.jpg

Lees meer...

Bouwvorderingen week 31 - De wagen krijgt vorm

Afdrukken
PDF

De eerste bouwweek na mijn vakantie is voorbij gevlogen. Ondanks de vakantieperikelen gemiddeld toch 10 man in de tent. Eigenlijk is dat voor de eerste echte bouwweken ook voldoende. We hadden natuurlijk al een prima basisconstructie in Borkel op de wagen gebouwd, maar het kost de nodige tijd om alle motoren aan te sluiten. Er gaat namelijk nogal wat draaien op de wagen. Daarnaast duurt het ook even voordat alle prefab onderdelen op de wagen zijn geplaatst. Afgelopen weken hebben we ons daar met name mee bezig gehouden.

Lees meer...

Bouwvorderingen week 31 - We zijn er weer

Afdrukken
PDF

Zo 2 weken vakantie in Kroatië zitten er weer op. De site bleef daardoor akelig stil, maar dat wil niet zeggen dat er niet gebouwd is. In tegendeel. Er is in 2 weken aardig wat werk verzet. Het onderstel met de basisconstructie was al in Borkel gereed gemaakt, waardoor er al een prima start gemaakt kon worden. Aangezien er veel zaken bewegen heeft met de techniek de afgelopen 2 weken veel tijd gekost. De pagode krijgt zijn vorm, maar die hadden we dan ook al in onderdelen (tijdens de voorbereiding) gelast. De sleutel is aan de voorzijde geplaatst (en kan draaien) De pneumatiek om de middelste figurant naar boven en beneden te laten gaan is geïnstalleerd en werkt.

Week 31 - 4 Sponsors kei bedankt.JPG

Lees meer...

Het tent zetten is begonnen!

Afdrukken
PDF

Vrijdagavond zijn we gestart met het zetten van de tent. De eerste steiger werd met een laser recht gezet. Planken er op en zo konden we laag voor laag de steigers zetten. Het was vooral veel sjouwen. Een enkeling stuurde aan en zette de lijnen uit en als een stelletje lemmings liepen we met planken of met steigerpijpen in de hand. Op en neer, naar boven aan geven en weer terug.

Week 27 - 13 Hazestraat vlag in top.JPG

Lees meer...