Bouwersnieuws

Bouwvoorbereiding: stil in een hoekje (week 16)

Afdrukken
PDF

Het weer werkt dit jaar nog niet mee. Kan ik me vorig jaar nog een ideale voorbereiding in ieder geval qua weer herinneren. Volgens mij hebben we toen vanaf de eerste bouwavond tot en met het zetten van de tent slechts 1 keer echt regen en kou gehad. Dit seizoen is de start volledig anders. Graadje of 8 aan het begin van de avond, (veel) regen en naar mate de avond vordert daalt de temperatuur en kunnen we gerust stellen dat het buiten onder een afdakje toch echt fris, nee echt koud is.

Lees meer...

Eerste bouwavond (week 14)

Afdrukken
PDF

Het bouwseizoen van de Hazestraat is vorige week dinsdag weer officieel begonnen. Na diverse avonden met alle werkgroepen konden we nu echt de handjes uit de mouwen steken. Ons vertrouwde honk aan het Mariaplein: De Schelft was enkele weken geleden nog een keer opgeruimd, dus konden we mooi van start.

3-2.jpg

Lees meer...

Buurtschap Hazestraat 2012

Afdrukken
PDF

Uitgangspunten

 

Daar staat hij dan. Het uitdagende ontwerp van onze corsowagen 2012. Met trots laten wij deze zien op onze site. Want we vinden hem prachtig, In vele aspecten vernieuwend en last but not least een geslaagde en toepasselijke link naar (het restaurant van ) Ron Blaauw.

Lees meer...

Nieuwe foto's tijdens de optocht

Afdrukken
PDF

Het Valkenswaardse bloemencorso ligt al weer enkele weken achter ons, maar toch krijgen we nog af en toe wat foto's binnen. Onze Jan en Mea hadden hun camera ook op scherp staan tijdens de optocht en maakten een serie mooie foto's van onze wagen en de figuranten.

9 Cas voor de wagen.jpg

Om nog een keer na te genieten, klik hier voor de nieuwe foto's!

Heb je nog foto's? Mail ze dan naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Lees meer...

Speciale close up foto's van de figuranten

Afdrukken
PDF

Van Jan Niezen uit Dommelen mochten we haarscherpe close up foto's van onze figuranten op de site plaatsen. Mooi op die blikken van de figuranten te zien. Allen een zware weekend achter de rug. Weinig slapen, uren lang prikken. Wakker blijven en door gaan. Maar op de dag, de tweede zondag in september stonden ze er weer. Trots, op, voor, achter of langs de wagen. Concentratie. Bewegen op het juiste moment. Strakke blikken. Vrolijk op juiste moment. Het was een mooi geheel. Mooi dat diverse figuranten van buurtschap Hazestraat zo zijn vast gelegd. Meer foto's van Jan Niezen over het corso vind je hier.

Cor.jpg

Lees meer...

Leste overzicht: Corsomaandag en het afbreken van de wagen

Afdrukken
PDF

Het corso zit er weer op. De eerste prijs is afgelopen maandag tijdens Corsomaandag nog eens uitbundig gevierd. Om 13.00uur begonnen we bij DuCommerce. Er werd nagenoten en teruggekeken op een mooi corsojaar en prikweekend. Diverse personen werden nog even in het zonnetje gezet. Rond een uurtje of half 4 buiten nog even diverse groepsfoto's en daarna in colonne naar de markt.

Corsomaandag - 4 Alle Robuuste Bouwers Ontstoeren.jpg

Eerst even paar potjes bier bij het 't Swaentje waar het al snel leeg liep om om 17.00u bij de Old Dutch te zijn. Helaas moest Jos van Leeuwen als vertrekkende voorzitter, wegens fysieke problemen, verstek laten gaan. Gelukkig was Andy Marcelissen bereid om de babbel van Jos over te nemen. Dat deed hij op een leuke manier. Elk buurtschap passeerde de revue. Aansluitend maakte de stichting Bloemencorso Valkenswaard het thema voor 2012 bekend: Schuif maar aan! De buurtschappen laten zich hierbij inspireren door menu's van veertien topkoks die zijn aangesloten bij Alliance Gastronomique. Een leuk thema. Op 5 november: Corso D-day krijgen we meer informatie.

Lees meer...

Video: Tijdens de parade!

Afdrukken
PDF

Een mooi filmpje van onze wagen Opgewonden, afgelopen tijdens de parade. Met onze muziek en de figuratie. Helaas aan het eind van het filmpje nogal wat rook omdat het aggregaat overhit was en daardoor niet meer functioneerde.

Dim lights Embed Embed this video on your site

Vino
Buurtschap Hazestraat
Bloemencorso Valkenswaard

www.twitter.com/hazestraat

Video: Creatie Opgewonden, afgelopen

Afdrukken
PDF

Dim lights Embed Embed this video on your site Dim lights Embed Embed this video on your site

 

Lees meer...