Bouwersnieuws

Uit d'n tent: wanden lassen (week 29)

Afdrukken
PDF

De eerst volle bouwweek zit er op. Met gemiddeld een bouwertje of 8 hebben we prima werk verzet. Drie ronkende lasapparaten was geen uitzondering. Wat wel een uitzondering was, dat zelfs enkele leden van de 'kartonploeg' het ijzer ter hand. Zo zagen we Jan en Stafke ijzer buigen, roest op het gezicht, lashandschoenen aan, oogjes dicht als er gelast werd. Er ging een wereld voor mij, maar ook voor hen open. En eerlijk is eerlijk ze hebben goed werk geleverd.

Week 29 5.jpg

Jan kan ook buigen - Dirk houdt alles scherp in de gaten

Na een weekje van vooral lassen kunnen we in ieder geval melden dat er weer diverse segmenten van de twee wanden af zijn. Diverse segmenten zijn geplaatst of hangen op de juiste positie. De vakanties zorgen er voor dat dit soort werkzaamheden met 'beleid' uitgevoerd kunnen worden. In een relaxte sfeer wordt er gelast en bekeken hoe we elk onderdeel op de wagen gaan bevestigen. Tot op heden past elk onderdeel, zoals ook door "Ton het millimeter kanon" uitgetekend. Laten we hopen dat dit zo blijft. Ook afgelopen weekend hebben we weer menig bouwer uitgezwaaid. Zij op zoek naar rust, zon en dus vakantie, wij achterblijvend met genoeg werk voor de boeg.

Lees meer...

Uit d'n tent: hij is gezet (week 28)

Afdrukken
PDF

Als laatste in Valkenswaard kunnen we nu ook melden dat de groene corsotent aan de Hazestraat staat. De afgelopen week hebben we tussen de buien door ook de zeilen weten te hangen. Donderdag hadden we het laatste zeil er op liggen en was de tent volledig dicht. De dagen er na zijn alle TL lampen gehangen, de bar gezet (inclusief stromend water!), de pipowagen op de juiste plaats gezet en ook ijzer en diverse gelaste onderdelen alvast naar de tent gehaald.

Week 28 6.jpg

Lees meer...

Bouwvorderingen van d'n tent (week 27)

Afdrukken
PDF

Een intensieve periode is weer aangebroken. Afgelopen woensdag werd een start gemaakt met het zetten van de tent. Hekken werden geplaatst, sponsordoeken werden opgehangen. Donderdag hebben we tentmaterialen vanaf De Schelft naar de parkeerplaats aan de Hazestraat gebracht. Een heftruck, een tractor en een platte kar zorgen er voor dat het echte sjouwen nog wel mee valt.

Week 27 12.jpg

Lees meer...

Bouwvoorbereiding: vooral plakken! (week 25)

Afdrukken
PDF

Door de onverhoopt harde groei van het onkruid op het veld waren we helaas genoodzaakt om onze activiteiten vooral op het veld te houden. De afgelopen weken was het vooral onkruid plukken. We hebben daarom wat bouwavonden moeten 'skippen', maar het veld ligt er weer goed bij. Dus reden om weer aan onderdelen van de wagen te werken.

Week 25 5.jpg

Lees meer...

Bouwvoorbereiding: lassen, bietje slijpen (week 22)

Afdrukken
PDF

Weer een week voorbij, dus ook weer een bouwavond. Afgelopen dinsdag waren er weer ongeveer 15 bouwers aanwezig. De lasapparaten werden uitgerold, het ijzer het schap getrokken. Op karton hebben we de afgelopen weken al diverse wanden van het orgel uitgetekend. Het is nu zaak om de vormen na te buigen, lijnen strak te houden. Moeten we natuurlijk wel opletten dat we dit wel op de juiste manier doen...

Lees meer...

Bouwvoorbereiding: weertje perfect, drankje perfect, muziekje perfect (week 21)

Afdrukken
PDF

Daar zijn we weer, met een bouw update van de afgelopen week. Hadden we vorige week (zoals goed Nederlander betaamt) nog wat te zeiken over het kwakkelweer. Zo lekker hebben we afgelopen donderdag kunnen bouwen. Om maar een citaat uit een radio reclame spotje te gebruiken 'weertje perfect, drankje perfect, muziekje perfect'.

Lees meer...

Bouwvoorbereiding: kwakkelen (week 19/20)

Afdrukken
PDF

Ook de afgelopen twee bouwavonden gin vrouw gezien! Blijkbaar zijn ze op het gebied van social media en internet ook nog niet actief en hebben ze dus niet gelezen dat  er nog gin vrouwen op De Schelft zijn geweest. Neemt niet weg dat wij (mannen) gewoon stug door blijven bouwen.

Als goed Nederlander betaamt, valt er natuurlijk altijd wel wat te zeiken over het weer. Twee bouwavonden verder en twee keer kwakkel weer. 1,5 Week geleden nog een fikse onweersbui met bakken regen uit de lucht. Zelfs de Febriek werd bijna uit het fietsenhok gejaagd en dan moet er toch veel gebeuren. Na de donder en de bliksem klaarde het gelukkig op en kon buiten toch nog enigzins worden gelast. Afgelopen donderdag was het niet veel beter. Een graadje of 10, af en toe een bui, een flauw zonnetje. Een avond volle bak in de buitenlucht lassen is er slechts één keer van gekomen. Het is hopen op zonnige en warmere tijden.

Lees meer...

Voorbereiding: gin vrouwen? (week 17/18)

Afdrukken
PDF

Het is even wat stilletjes geweest op de site. Vorige week even geen nieuws op de site, maar dat wil niet zeggen dat er 'achter de schermen' niet hard gewerkt wordt! We zijn ondertussen gewoon weer 2 bouwavonden verder. Op alle fronten wordt er prettig gewerkt. Zelfs vanuit Borkel bereiken ons positieve berichten over de vorderingen van het constructiewerk.

Week 18 3.jpg

Lees meer...