Bouwersnieuws

5e plaats tijdens schitterend corsoweekend

Afdrukken
PDF

We kunnen terug kijken of een schitterend corsoweekend. Het weer zorgde voor een prima basis. Met als resultaat vele mensen langs de kant, vrolijke gezichten en dus een perfect corso. Met een vijfde plaats kunnen we tevreden zijn. Prima dat de prijzen aan andere diverse buurtschappen ten deel vielen. Via deze weg dan ook onze felicitaties naar:

- Buurtschap Kerkakkers met hun 1e prijs, Parade prijs en ook nog eens de Grootste stijger,
- Buurtschap Stadsebergen met de Pleinprijs
- Buurtschap Dommeldal met de Publieksprijs en de Kinderjury prijs
- Buurtschap Rijsvenne Oranje met de Fotogeniek prijs

30-1.jpg

We hebben vele mooie foto's van het weekend

Lees meer...

Foto update week 36 + start prikken

Afdrukken
PDF

Geen tijd om uitgebreid verslag te doen van afgelopen week, maar wel snel een foto update van de afgelopen week. Er is met man en macht hard gewerkt. Avonden met 40 bouwers, Hier en daar nog een las, veel plakwerk en schilderwerk. Gisteravond de eerste dahlia's van het eigen veld. Op het gemak de eerste kisten op de wagen kunnen verwerken. Het corsoweekend is begonnen!

Dit jaar een aangepast prik schema:

- vrijdag van half 4 tot 00.00
- zaterdag start met om 07.00u een prikontbijt en dan prikken tot zondagochtend (of hopelijk eerder)

Lees meer...

Uit d'n tent: druk, druk, druk (week 35)

Afdrukken
PDF

Gisteren geen zondag terug blik avond. Het is druk. Druk met bouwen, druk met een BBQ op zondag en dus geen tijd gehad om enigzins nuchter een bericht te typen. Maar bij deze alsnog. De corsokoorts loopt op. Dit kan ook haast niet anders met slechts nog 1 week te gaan. Afgelopen week weer volop bedrijvigheid. Avonden met soms wel 30 bouwers in de tent (jong en oud). Overal werd gewerkt. Hier en daar nog wat laswerk, de kartonploeg die van links naar rechts ging en daar achteraan de plakploeg.

Lees meer...

Uit d'n tent: de spanning stijgt (week 34)

Afdrukken
PDF

Daar zijn we weer. Bekende ritueel op zondag. De telefoon blijft rinkelen, de sms-jes en what's app berichten stromen binnen. Er wordt weer rijkhalzend uitgekeken naar een nieuwe week update Uit d'n tent. Vanuit een ander huis (ja, we zijn dit weekend ook nog verhuisd) kan ik vanaf de bank melden dat de laptop weer aan geslingerd is. Het draadloze internet doet ook hier zijn werk. Gelukkig maar. Geen update op zondag.... tja dat levert natuurlijk bij menigeen een slapeloze nacht op. Kunnen we nu ff niet hebben. Over twee weken dan mag er in het corsoweekend een slaaploze priknacht tussen zitten, maar tot die tijd. Mee maken en er bij zijn.

Week 34 12.jpg

Lees meer...

Uit d’n tent: puffend de week door (week 33)

Afdrukken
PDF

Zondag, terug kijkdag! Nederland zoekt zuchtend en puffend naar verkoeling. De één gaat naar het strand, de ander pakt een ijsco, zit op het terras of zit (net als ik) binnen. Het aantal bouwweken wat we voor de boeg hebben, wordt rap minder. Nog 3 weken te gaan en dan is het weer zo ver. Tot die tijd wordt er in menig tent nog verrekkus hard gewerkt. Zo ook bij ons.

Lees meer...

Uit d'n tent: Wat bouwen we eigenlijk? Week 32)

Afdrukken
PDF

Zondagavond, afsluitende ceremonie van de Olympische Spelen op de achtergrond en dus ook maar weer het laptopje op schoot. De OS worden vandaag officieel afgesloten en in corsoland sluiten we afgelopen week maar weer eens af. Wederom ff terugblikken. Wat hebben we ook al weer uitgespookt en gedaan in de groene tent aan de Hazestraat?

Het corsogezelschap zat weer wat ruimer in het jasje. Wederom zijn vakanties van enkele bouwers afgelopen en dit zorgt direct voor extra aanwas in de tent. Extra handjes die uiteraard van harte welkom zijn. Op diverse fronten zijn we weer actief geweest. Uiteraard ging het laswerk door. Denk hierbij aan extra detaillering aan de wanden, losse onderdelen zoals de positief van de twee chefkoks en extra versteviging voor de wanden, maar ook de staanplaatsen voor de 6 figurantes.

Lees meer...

Uit d'n tent: lassen, lassen en lassen (week 31)

Afdrukken
PDF

Wat later dan gepland, maar dan toch een korte terugblik op de afgelopen week. Wederom is er met een relatief kleine groep hard gewerkt. Het was met pieken en dalen en dan doel ik op de opkomst. De ene avond tussen de 10 en 15 man, de andere avond een groepke van een man of 5. Niks mee overigens. Ook met een kleine groep kende lekker bouwen. Daarnaast heeft iedereen wel zijn of haar vaste avond of avonden. Eigenlijk zijn de afgelopen jaren met name de dinsdag en donderdag de beste dagen, althans qua opkomst.

Week 31 8.jpg

Lees meer...

Uit d'n tent: lekker rustig (week 30)

Afdrukken
PDF

Het is weer zondag, dus mooi weer tijd om even kort terug te blikken op afgelopen bouwweek. Laptopje op de schoot, muziekje op de achtergond, foto's worden ondertussen verkleind. Eens even denken, wat is er afgelopen week ook al weer gebeurd. Het was voor velen vakantietijd en ook dat was in de groene tent aan de Hazestraat ook te merken. Dus kunnen we wel stellen dat het lekker rustig was. En dat is zo aan het begin van het bouwseizoen in de tent niet eens erg.

Week 30 10.jpg

Van der Laak druk bezig

Lees meer...