Bouwersnieuws

Uit d’n tent: De kangoeroe-Dakota komt tot leven

Afdrukken
PDF

Het is zondagmiddag. Even geen corso, voetbal of visite. Een goed moment om weer een update te verzorgen. Het is al weer 2 weken geleden dat we nieuws op de site hadden. Geen nieuws, is ook vaak goed nieuws. Maar helemaal geen nieuws, dan heeft een website ook verdomde weinig zin. Afin, nu even dus wel tijd voor een .

Er is in twee weken tijd weer veel werk verzet. De vakantie ligt voor het merendeel al weer ‘ver’ achter ons. Dit resulteerde weer in bouwavonden met soms wel 25 man. Op zo’n avond gaat het dan ook hard. In rap tempo is er gelast. De lassers waren amper van de steigerplank verdwenen of een kartonploegje kwam er achteraan. Ook die hielden de vaart er in, waardoor de wit plakkers hun kunstje konden vertonen.

Week 33 1-1.jpg

Stand van zaken
Het laswerk is grotendeels klaar. De kangoeroe is geheel gelast, dit geldt tevens voor de bodem. De lasklusjes die er nog liggen zijn het afronden van de twee torentjes van de Big Ben. Daarnaast hebben we nog wel een paar lassen te leggen om de onderdelen die op de DAFjes komen te bevestigen. Maar al met al schat ik dat 95% van het laswerk klaar is. 

Lees meer...

Uit d'n tent: bijna einde vakantie! (week 31)

Afdrukken
PDF

Op het moment van schrijven hebben we nog vijf weken tegaan. Terugkijken kunnen we stellen dat we met een relatief kleine club flink wat werk hebben verzet. Het zal de laatste echte vakantieweek in het zuiden zijn geweest. Met nog vijf weken te gaan betekent dit dat we dit seizoen snel op 'oorlogssterkte' zullen zijn. Dit is ook wel een anders geweest, dus wat dat betreft is het handig dat de zomervakanties dit jaar vroeg in de zomer vielen.

Week 31 2-2.jpg

Lees meer...

Uit d'n tent: stil op site, maar niet op dun bouw

Afdrukken
PDF

Ja beste lezers. We zijn er nog. De laatste up-to-date op de website was al weer van 12 juni. Dus zeker weer hoogtijd om de website te verversen. Als lezer turen naar oude berichten, wordt je niet wijzer van. Stilte op de website betekent overigens niet stilte op dun bouw. Er is de afgelopen periode veel gebeurd, veel werk verzet, veel gelachen en gezelligheid beleefd.

Week 26 3.jpg

Lees meer...

Bouwvoorbereiding: druk! (week 20 t/m 23)

Afdrukken
PDF

Zo stil zoals het de afgelopen weken op de website leek zo tegenstrijdig was het beeld tijdens de bouwavonden. De bouwavonden die we de afgelopen weken hebben gehad waren druk bezocht. Avonden met soms meer dan 25 bouwers is een aangename luxe. Gelukkig hielp het weer ook een handje door droge en meestal zonnige avonden te bieden. Daardoor konden diverse bouwers in Borkel volop aan de slag en hadden we enkele lasploegen die buiten De Schelft hun slag konden slaan.

Week 22 4-1.jpg

Lees meer...

Bouwvoorbereiding: d'n DAF (week 17 t/m 19)

Afdrukken
PDF

We zijn weer drie weken verder in de voorbereiding van onze nieuwe creatie. De afgelopen weken hebben we op dinsdag of donderdag een bouwavond gehad. Jong en oud is weer bezig geweest. Zowel in Borkel (waar de eerste constructiebuis op het onderstel staat) als om en in De Schelft. 1 DAFje is bijna van voldoende constructie voorzien. Enkele onderdelen die op het DAFje komen zijn gelast of worden van karton gemaakt. Binnenkort wordt het tweede DAFje afgeleverd. Deze wordt van dezelfde constructie voorzien.

Week 18 1-1.jpg

Lees meer...

De wagenbouw is gestart (week 14 t/m 16)

Afdrukken
PDF

Sinds begin april zijn we weer gestart met het bouwen van de wagen. Na een voorbereiding, met diverse vergaderingen, overleggen, regelen etc. werd het weer tijd om de handjes uit de mouwen te steken. De start begin april was nog verdomde fris, gelukkig is de lente toch begonnen en is het nu een stuk aangenamer toeven in en rondom De Schelft.

Week 15 1.jpg

Lees meer...

Beoordeling jury Blaauws Groen (429 punten)

Afdrukken
PDF

Gisteren tijdens de jaarlijkse feestavond van Stichting Bloemencorso Valkenswaard werden ook de juryrapporten uitgedeeld. Tijdens dit officiële gedeelte werden ook twee Hazestraters Skip en Mies van Gerven in het zonnetje gezet. Beide heren zijn respectievelijk 25 en 50 jaar corsobouwer van het Valkenswaardse Bloemencorso. De stichting hanteert de minimale leeftijd van 16 jaar om als volwaardig corsobouwer te worden mee geteld.

Beoordeling jury: Blaauws Groen

Lees meer...

Foto overzicht van het corsoweekend

Afdrukken
PDF

Weinig zin om te zoeken. Dan zijn onderstaande links wel handig om snel naar de foto's te kijken van het corsoweekend, de optocht op zondag 9 september, het feest daarna en uiteraard op Corsomaandag. En last but nog least de foto's van het afbreken van de wagen op dinsdag.

Het was een mooi corsojaar. Geniet nog een keer mee en klik op onderstaande links

- Foto's corsoweekend (incl. nieuwe foto's)
- Foto's optocht
- Foto's Corsomaandag
- Foto's afbreken op dinsdag

Lees meer...