Bouwersnieuws

D'n bouw: De kop is er weer af (week 14)

Afdrukken
PDF

Na maanden van relatieve rust: brainstormen, diverse ontwerpen, eindelijk het definitieve ontwerp, de presentatie en diverse vergaderingen/overleggen was het dan vorige week weer zo ver.... de eerste enige echt bouwavond. Dinsdagavond 1 april. We hadden natuurlijk een flauwe 1 aprilgrap uit kunnen halen, dan hadden we aardig wat bouwers te pakken gehad. Niets was minder waar. Een heerlijke opkomst en gewoon echt bouwen. Altijd toch weer even onwenning, waar beginnen we, waar liggen de stiften ook al weer? Messen die hebben we toch ook nog? Ijzer? Ja, dat moet buiten liggen. Maar wat zeker niet onwennig was, was het weerzien van d'n bouwer. Bekende koppen die er gewoon weer staan op de eerste bouwavond. Het exacte aantal koppen heb ik niet geteld, maar meer dan 15 waren het er zeker.

Week 14 6.jpg

Lees meer...

Ontwerp 2014: Ik vertrek!

Afdrukken
PDF

Buurtschap Hazestraat heeft dit jaar als ontwerp: Ik vertrek!. In de jaren 50 vertrokken vele honderduizenden Nederlanders naar onder andere Amerika, Canada en Australïë. Een tekort aan woningen, een dreigende WOIII zorgden er voor dat zij alles achter lieten en met slechts enkele koffers en een houtenkist met wat huisraad Nederland verlieten. Op weg naar een nieuw, onbekend bestaan.

 

Lees meer...

Foto special van de wagen tijdens de 2e zondag in september

Afdrukken
PDF

De afgelopen weken hebben we nog diverse mooie foto's mogen ontvangen. Met de aanstaande donkere dagen een mooi moment om nog even terug te kijken op onze creatie: Rob Koch: London Sydney Marathon 1968.

 5-9.jpg

Lees meer...

Corsomaandag was een groot corsofeest

Afdrukken
PDF

Na het lang, maar leuk corsoweekend vierden alle corsobouwers op Corsomaandag een groots Valkenswaards corsofeest. Vanaf 13.00 uur was DuCommerce open. De meeste bouwers begonnen rustig met een koffie of cola, maar al snel durfden de meeste bouwers een pilske wel aan.

19-5.jpg

Lees meer...

Buurtschap Hazestraat behaalt 2e plaats (460 punten) veel foto's

Afdrukken
PDF

Precies een week geleden behaalden we met onze creatie: London Sydney Marathon 1968 de tweede plaats. Winnaar was Buurtschap Reisvenne Oranje. Zij haalden één punt meer en behaalden daarmee een score van 461 punten. Nogmaals gefeliciteerd! Wij zijn dik tevreden met het resultaat en zijn trots op de wagen die we op de weg hebben gezet. Veel voorbereiding en inzet van vele bouwers zorgden er onder andere voor dat beide DAFjes bijna moeiteloos twee rondes rondtrokken. Dank aan onze meiden die beiden DAFjes vanuit binnen hebben geduwd. Een leeg DAFje weegt slechts 400 kilo, maar we hebben er veel extra's opgebouwd. Het exacte gewicht weten we niet, maar dat dit zeker een veelvoud is is wel zeker. Dus zongen we niet voor niets: De wielen van de DAF gaan rond en rond!

Lees meer...

Uit d'n tent: de laatste loodjes (week 35 en 36)

Afdrukken
PDF

Het corso is al voorbij maar toch wil ik jullie niet de laatste foto's van de bouwweken onthouden. De laatste weken was de opkomst groots en de verrichte werkzaamheden inmens en ook intens. Op woensdag voor het corsoweekend was dan ook de wagen prikklaar. Tijdens het corsoweekend is er nog wel volop gesleuteld om de poelie op het tweede DAFje te laten draaien. Deze lastminute inzet was niet voor niets, aangezien de poelie netjes tijdens de optocht draaide

Week 35 9.jpg

Lees meer...

Uit d’n tent: De spanning stijgt (nu met foto's)

Afdrukken
PDF

Het is weer zondag, zojuist de Brabantse dag op Omroep Brabant gekeken en nu dus weer tijd om de site bij te werken. We hebben nog twee weken te gaan. De spanning stijgt. Terugkijkend op de afgelopen week kunnen we stellen dat er weer hard gewerkt is, maar toch moet er ook nog veel gebeuren.

Afgelopen week bleven dagelijks de lasapparaten ronken (niet voor grootste dingen, maar nodig waren ze wel), de kangoeroe / dakota staat bijna in karton en ook de twee raderen in het midden van het ‘lichaam’ draaien. De vliegtuigmotoren aan beide zijkanten zijn ook van de nodige techniek voorzien. Stroomkabels zijn van voor naar achter en van links naar rechts getrokken, dit alles om straks alles met het aggregaat te laten bewegen.

Week 34 7-1.jpg

Lees meer...

Van 't veld: een prima eerste plukavond!

Afdrukken
PDF

In en om de tent wordt er hard gewerkt, maar sinds dit jaar hebben we daar ook nog ons eigen veld bij. Daar zijn al vele uren in gaan zitten. Met name het schoffelgenootschap was wekelijks op het veld om te zorgen dat het veld er perfect bij lag. Het resultaat van die inspanning mag er wezen. Planten zo hoog dat kinderen er in kunnen verdwalen, bloemen zoveel dat ze soms aan 1 plant niet te tellen zijn. Een mooi kleurrijk geheel. De mannen (Nico, Jan Dijkhoff en ‘Veldje’) die namens de Hazestraat de veldkar hebben getrokken verdienen een extra compliment. Vanaf het eerste moment dat we besloten een eigen veld te nemen, hebben zij hun ziel en zaligheid op dit project gestort.

Week 33 18-1.jpg

Lees meer...