thema 2012

Afdrukken
PDF

Schuif maar aan! Culinair Corso 2012

De ambacht van het koken, gekleurd met 3.000.000 dahlia’s.
14 meesterlijke gerechten, 14 imposante corsowagens. Bloemencorso Valkenswaard 2012 verenigt cultureel en culinair: “Schuif maar aan!” op 9 september 2012. Voor 30.000 fijnproevers uit Nederland en België.

Gestoken White Asters
Geknipte Blue Bell
1 Vleugje Salsa
2.000 vrijwilligers
3 maanden inzet
48 uur eindafwerking.


De keuze van een topkok, een menukaart als dahliaparade:
14 Topkoks van de Alliance Gastronomique dagen 14 ontwerpers uit; de keuze van de chef in dahlia’s. De 14 buurtschappen serveren de gerechten uit in prachtige, kleurrijke corsowagens; een rijdende menukaart afgewisseld met theater, dans en muziek.
Culinair Bloemencorso Valkenswaard, mede mogelijk gemaakt door 2.000 vrijwilligers.

Corso 2012 kookt met sterren

Van veertien van de beste chef-koks tot veertien praalwagens met dahlia’s. De twee hoofdingrediënten voor de dahliaparade 2012. Onze ontwerpers zoeken de herkenbare ‘handtekening’ van hun meesterkoks van Nederlandse bodem voor een kleurrijke corsowagen.


‘Schuif maar aan!’ staat voor gastronomisch, cultureel genot. Voor de kunst van het ambacht mensen te laten genieten van eten en drinken. Samen in en om het gastvrije centrum van Valkenswaard, op de 2e zondag van september.

Overzicht deelnemers

De volgende chef-koks en restaurants doen mee:

Buurtschap Chef-de-cuisine Restaurant
Dommeldal Jonnie Boer  De Librije 
Kerkakkers Arjan Speelman Ciel Blue 
Hazestraat Ron Blaauw Ron Blaauw
Oud Dommelen Harold Kok Hostellerie De Hamert
Wilhelmina Margo Reuter Da Vinci
Borkel en Schaft Sergio Herman Oud Sluis
Dommelkant Lucas Rive De Bokkedoorns
Reisvenne Oranje Paul van de Bunt De Leuf
Graafschap Carlo Chantrel De Zwaan
Stadsebergen Joost Verhoeven Cordial
Kompas Geert-Jan Vaartjes De Heeren van Harinxma
Leenderweg Dick Middelweerd De Treeswijkhoeve
Crescendo Gerard Wollerich Wollerich
Oruva Masanori Tomikawa Yamazato