De wagen Kristahlia levert 1e prijs op!

Afdrukken
PDF

Mooi man, een dikke maand na het corsoweekend in Valkenswaard met nieuws komen dat je eerste bent geworden??! Gelukkig helpen onze social media kanalen als Twitter en Facebook om dit nieuws natuurlijk op het moment zelf al te melden. Meestal komt er na zo'n lange bouwperiode en het corsoweekend als climax wel 'een zwart gat'. Als ik voor me zelf mag spreken, dan heb ik daar nu totaal geen last van gehad.

Zondag 13 september 2015 47.jpg

Vanaf het corsoweekend tot en met het afbreken van de wagen druk in de weer geweest, maar ook er na nog corso activiteiten (evaluaties, andere corso bijdrages, werk, PSV, vrienden en familiebezoekjes etc. etc.) Met als resultaat een dikke maand na dato pas een update van de website. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.

 

Het uitzoeken van de foto's, het online zetten zorgt nog wel voor een heerlijk 'nageniet moment'. Als we de corso polls mochten we geloven waren we kanshebber, maar niet de favoriet. Het corsoweekend begon al op donderdag. Overdag dahlia's plukken van ons eigen veld en 's avonds al de eerste bloemen op de wagen. Waarom zou je wachten als je al bloemen hebt. Tot een uurtje of 11 lekker ornamenten prikken. Daardoor konden op vrijdagochtend een ploegje al deze ornamenten zilver spuiten. Zoals onze trouwe volgers weten, hadden we dit jaar alleen maar witte dahlia's. Om toch wat dynamiek in het totaal te brengen hebben we zilvere spuitbussen gebruikt en natuurlijk vele duizenden lampen!

Vanaf vrijdagmiddag tot 's avonds 00.00 uur weer dahlia's op de wagen geprikt. In de tent werden broodjes (gezond) verkocht. Op zaterdagmorgen weer het heerlijke prikontbijt mogelijk gemaakt door de ondernemers van de verspassage. Wederom dank daarvoor! En de rest van de dag witte dahlia's prikken. En nee dat was niet eens saai. Zaterdagnacht om 01.00 uur de laatste prikloodjes, waardoor het merendeel toch nog wat nachtrust kon nemen. Een luxe! Vanaf 04.00 werden de zeilen al losgemaakt, tent opgeruimd, zodat we in de vroege ochtend vol gas de tent konden afbreken. Dit verliep (mede door het droge weer) zeer voorspoedig.
zondag_13_september_2015_2.jpg

Bij aankomst bij de wagen toch een brok in de keel. De zeilen weg en dus het moment om de wagen in volle glorie te zien. Dat is zo'n onbeschrijfelijk corsogevoel. Maanden werken aan je wagen, waarvan de laatste maanden in een tent. Ja, je hebt een goed beeld van de wagen. Maar als de dahlia's er op zitten, dan pas komt de wagen echt tot leven. En het eerste moment dat jouw wagen het daglicht ziet is kippenvel, een lekker gevoel. Het is jouw dag! Het corso staat op het punt van beginnen. En dan de eerste meters van de wagen. Ook zo'n raar moment. Maanden lang heeft ie stil gestaan en dan door mankracht rolt de wagen over het parkeerterrein. Gaat alles goed? Geen gekke bewegingen? Blijft alles overeind? En dan nog een vervelende knik vanaf het parkeerterrein de weg op. Met beleid de bocht in. Daar gaat ie. Yesssss!! Snel nog en groepsfoto, de wagen even nakijken en weer door met opruimen.

zondag_13_september_2015_31.jpg

Je komt dan in een carrousel terecht. Beetje op de automatisch piloot. Planken aanpakken, een stijger, een klem valt met een klap een meter van je af, daar nog een juk aanpakken, de stijger op. Klemmen los slaan, de veger ter hand, ondertussen ook nog genoten van zo'n ochtendpilske (we-hebben-het-weer-geflikt-pilske), uurtje of 10.00 snel naar huis. In de douche, aankleden en op naar het Mariazaaltje. Binnenkomst aan de rechterzijde paar snede brood aanpakken, je figuratiekleding zoeken, een stoel in, schmink op je harses, nog een hap van je boterham, nog even her en der wat foto's voor de site. Even naar het toilet. Her en der nog wat positieve woorden voordat het corso gaat beginnen. Op het Mariaplein nog wat foto's met figuranten en duwers. 12.00 uur in een stoet naar het opstelterrein. Gelukkig is het droog! Het corsoterrein op, de eerste mensen al langs de kant. Genieten!

zondag_13_september_2015_14.jpg

Bij het opstelterrein lang wachten (waarom??!!) voordat we naar de wagen mogen. Eindelijk terrein op. Op weg naar jouw wagen. Met een ladder of hoogwerker de wagen op. Het plekje waar ik dit jaar zat, was ultiem. Op een troon, metertje of 3 boven de grond. Voorop in de Kristahlia stoet. Even weeronline nog checken. Dreigende lucht, maar het blijft droog. 14.00 uur de optocht begint. Als wagen nummer 13 is het dan toch nog wel even wachten. Maar de stoet start. Hier doe je het toch allemaal voor. Het publiek langs de kant vermaken. GSM's en fototoestellen de lucht in als je er aan komt. Schooleman die wel 100 keer op de foto is geweest met een toeschouwer. Mooi om te zien. Uit alle windstreken (zeker ook buiten Europa) willen ze met hem op de foto.

Na zo'n dikke 3,5 uur zitten krijg je toch wel pijn aan je kont. Iedereen van de wagen af en weer terug naar het Mariazaaltje. Omkleden en weer op naar de Statie vanwaar om 19uur de prijsuitreiking plaats vindt. En dan gaat het aftellen beginnen. Nog 3 buurtschappen over en de Hazestraat zit er nog bij. Je hart bonkend in je keel! Het verlossende woord. Hazestraat eerste!! JAAAAAAAA. Dit gevoel is zo lekker. Hazen vallen elkaar in de armen, traantjes in sommige ogen! De beker in de handen van de ontwerper. Door het gebruik van lampen en witte bloemen hebben we een unieke wagen op de wagen gezet. Door alle euforie hoor ik pas een uur later dat we ook nog de vakmanschapsprijs en de Belevingsprijs (voor het theater en spel) hebben gewonnen.

Gekkenhuis in DuCommerce. Het was weer een feest tot in de late uurtjes. Corsomaandag nog een keer op de markt over gedaan! Een mooi feest met veel bouwers in de tent op de markt. Het corso zit er weer op. Nog een paar weken en dan weten we al weer het nieuwe thema. Dan kan de ontwerper zijn radertjes weer laten draaien.

Voor nu rest nog mooie foto's van het corsoweekend!

De volledige uitslag vind je hier.
Foto's van het corsoweekend 2015

Vino (@VinoCorso) 

Buurtschap Hazestraat
Bloemencorso Valkenswaard 
Volg ons ook op Facebook, Instagram, Twitter (@Hazestraat) en LinkedIn!
Volg ook Corso Valkenswaard www.twitter.com/BC_Valkenswaard