Uit d'n tent: We gaan lekker!! (week 33-35)

Afdrukken
PDF

Zo een doordeweekse bouwavond achter de rug, zojuist een lading foto's van de afgelopen 2,5 week online gezet. En nu ook even een stukje typen over de voortgang. Eigenlijk kan ik daar kort over zijn..... We gaan lekker!!. Enkele weken geleden was er nog een relatief grote groep met vakantie. Ondanks dat is er tot dan veel werk verzet. Bijna elke avond meerdere lasapparaten aan de gang, een klein kartonploeg die volop meters maakte.

week_33_22.jpg

 

Een leuke bijkomstigheid van deze zomervakantie, is dat er een nieuwe jeugdploeg is op gestaan! Ik mag wel stellen dat ik van de laatste jeugdploeg nog deel uitmaakte. Dat wordt graven in het geheugen. Begin jaren negentig. Mijn god, we worden 'oud'. Vaste prik, lange zomervakantie, waar de vakanties met je ouders een onderbreking van het corsobouwen was. Gelukkig gingen bleven we in Nederland, waardoor mijn pa zo gek was om mij vanuit Limburg even op een neer te brengen voor het zetten van de tent. Eigenlijk het meest klote werk van het corso, maar je wilde er gewoon bij zijn. En dan na deze vakantie overdag bouwen. Met Bartje, Veldje, De Luytjes. Boterhammetjes van thuis mee. Netjes op eten aan de houten tafel (die we nog steeds hebben!) een frisje uit de koelkast en weer aan de gang. Dit alles onder 'leiding' van Bartje. Hij was en is een paar jaar ouder en nam ons op sleep touw. Deden niet veel gekke dingen. Braaf kartonnen en plakken. 's avonds weer terug in de tent. Hopen dat de ouders hadden gezien dat er weer hard was gewerkt. Vaak hadden ze amper in de gaten wat we gedaan hadden. Maar plezier hadden. En volgende dag weer. Dag in, dag uit. En nu dus weer jeugd, gasten tussen de 16 en 19 jaar. Ook gek van het 'spelleke'. En dus ook overdag gewoon aan de gang willen. Geen volwassenen er bij, gewoon zelfstandig aan de gang. Wat heerlijk om dit te zien. Mijn gedachten naar mijn jeugdjaren. Nee, ik voel me niet oud, maar het zet je toch even aan het denken. Genieten! Uiteraard de jonge mannen complimenten gegeven over de gedane arbeid overdag. Iets wat ik vroeger ook graag wilde horen.

 

De vakanties zitten er weer op en menig bouwer stroomt weer probleemloos in. Even kort informeren hoe de vakantie was en dan weer aan de bouw.week_35_3.jpg Lassen, kartonnen, plakken, lampen sorteren en lijmen, foam snijden. Het bekende riedeltje, al zijn die lampen toch wel iets nieuws. Bijna dagelijks ontvangen we nog lampen. De ene dag op 1 hand te tellen, de andere dag uit het niets een volle doos of krat. Dat is ook corso. Betrokkenheid vanuit de wijk, organisaties, andere buurtschappen, andere bouwers. Corso maak je samen!! Dat samen iets moois maken, dat blijft mijn grote kick. Maar genoeg gelult over mezelf. De bouw daar gaat het nu om!

En met nog 2,5 week te gaan staan we er goed op. Met een beetje geluk leggen we aanstaande vrijdag tijdens de feestavond "De leste las" dan toch eens echt de leste las. Al hoorde ik vandaag van de Febriek dat zij nog zat klein laswerk hebben liggen.... gaan zij het las feestje verstoren?? De 2e wagen, de grootste wagen met de kroonluchter is volledig in het wit. Er wordt nu al volop aan de detaillering met stroken foam en lampen gewerkt. Kristahlia komt tot leven. De voorste wagen met de troon, is bijna lasklaar. De kartonploeg op oorlogsterkte! Niet te houden. De plakploeg met wit papier er achteraan. Het streven is zaterdag beide wagens volledig klaar. Hopelijk niet veel kater voor iedereen op zaterdagochtend. Eigenlijk moet het motto zijn: "Ook met een kater, ben ik GEEN uurtje later!".

Genoeg voor vanavond, klok tikt bijna 00.00 uur aan. Eigenlijke te lange dagen weer. Werken, corsobouwen en dan ook nog social media en de website af en toe bijhouden... maar goed zoals Wortel vaak zegt nog een kleine 3 weken en dat ligt ie weer in de container. Tot die tijd, iedereen veel bouwplezier en hou onze website en andere kanalen in de gaten. Of kom gewoon een keer langs. Om 20.00 uur de koffie, vanaf 22.00 een pilske ("klots"). Ge bent welkom

Een flinke fotoserie

 

Vino (@VinoCorso) 

 

Buurtschap Hazestraat
Bloemencorso Valkenswaard 
Volg ons ook op Facebook, Instagram, Twitter (@Hazestraat) en LinkedIn!
Volg ook Corso Valkenswaard www.twitter.com/BC_Valkenswaard