Uit d'n tent: kleine groep, grote daden (week 32)

Afdrukken
PDF

Vakantie of geen vakantie, gewerkt wordt er. Met een relatief klein bouwgroep is veel werk verzet. Wagen 2 (met de hangende kroonluchter) komt steeds meer in zijn vorm. De constructie staat, het geraamte is grotendeels gelast en vanaf de 2e steiger zit er al karton en/of bruine plakband op. Op de grond worden met name lampenkappen/rokken gelast, zodat deze lasklaar op de wagen kunnen worden gelast.

week_32_19.jpg

Lampen
Dit jaar doen we ook iets met lampen. We hebben er niet zoveel nodig (cynisch!), vele duizenden lampen liggen in de tent. Het mooie is dat onze diverse oproepen via de krant, Twitter, Facebook, website en de buurtfolder zijn vruchten begint af te werpen. Diverse organisaties/bedrijven sparen met ons mee. Wat ook ontzettend leuk is, is dat er bijna dagelijks wel enkele lampen in de krat aan het hek worden gelegd. Of mensen die met een plastic tasje even binnen lopen. En dan maakt het echt niet uit of je 2 lampen komt brengen of een doos vol. Alle hulp waarderen we zeer. Bedankt voor alle hulp tot zo ver. Neemt niet weg, dat we nog steeds witte (gloei) lampen, dus GEEN TL's kunnen gebruiken!! Blijf vooral sparen. Je kunt ons ook mailen, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Met de lampen die we hebben zijn we al volop nieuwe creaties aan het maken. Lampen worden aan elkaar gelijmt, van foam voorzien om op de wagen te lijmen. Daarnaast is er een 'productielijntje' opgezet om in de fitting een gaatje te boren, zodat we er staaldraad doorheen kunnen trekken. Op deze manier ontstaat een slinger van lampen. Een leuk creatief proces, maar tijdrovend is het zeker! 

Vrijdagavond = thema avond
Ook dit jaar zijn we weer begonnen met de vrijdagavond, thema avond. Op deze manier weten we toch extra bouwers de tent in te krijgen. Enkele jaren geleden leek de vrijdagavond qua bezetting in te kakken, maar een thema met muziek en wat hapjes doet soms wonderen. Zo hebben we dit jaar al een Griekse avond en een Italiaanse avond gehad. Via Spotify is veel muziek te vinden. Hapjes hebben we gehaald. Tijdens de Italiaanse avond ook een pizza besteld. Die bezorger heeft 15 minuten lopen zoeken naar onze tent. Deze man bleek onvoldoende ingeburgerd te zijn en het corso niet echt te kennen..... dus

Foto's van week 32 vind je hier

Vino (@VinoCorso) 

 

Buurtschap Hazestraat
Bloemencorso Valkenswaard 
Volg ons ook op Facebook, Instagram, Twitter (@Hazestraat) en LinkedIn!
Volg ook Corso Valkenswaard www.twitter.com/BC_Valkenswaard