Van de Schelft en Uit d'n tent: Hoe staan we er voor?

Afdrukken
PDF

We zijn weer vele bouwweken verder, dus tijd om jullie weer te informeren. Dat de tijd vliegt mag wel duidelijk zijn. Gestart begin en april en nu zitten we al weer in de laatste week van juli. Er is op diverse fronten goed gewerkt.

week_24_18.jpg 

De vertrouwde Schelft zorgt er voor dat we in de voorbereidingen 1 avond in de week kunnen bouwen. Diverse onderdelen zijn gelast, het onderstel is kaal (onderdelen van vorig jaar verwijderd) gemaakt en nieuwe constructie is vanuit Borkel en Schaft opgebouwd. Waar ook veel in is gaan zitten, is het verzamelen van lampen (we kunnen er nog steeds veel gebruiken!!), maar ook het beschermen van lampen. Alle lampen worden goed op de wagen bevestigd, maar mocht er toch een lamp vallen dan willen we niet dat deze uit elkaar spat. We hebben daarom vele testen met coating materialen gemaakt. Wat is stevig genoeg? Wat zorgt er voor dat een lamp nog helder oogt? Het ideale middel is gevonden en wordt of is op de lampen aangebracht.

 

Begin juli hebben we als laatste in Valkenswaard de tent gezet. Dat hebben de mannen en een enkele vrouw geweten. Mijn god wat was het heet. Nederland werd kortstondig geteisterd door een hittegolf. De thermometer ging over de 35 graden. Dat zijn wij Nederlanders niet gewend. Met beleid en zo min mogelijk op het heetst van de dag werd de tent gezet. Het onderkomen staat nu 2 weken. Zeilen mooi strak, nieuwe steigerplanken, veel verlichting en zelfs stromend water op de steiger om, indien nodig, een brandje te blussen (ja Reisvenne Oranje jullie zijn niet de enige).

Sinds twee weken bouwen we 6 dagen in de week in de tent. Constructie (de basis van een wagen) wordt opgebouwd. Reeds gemaakt onderdelen worden op de wagen gelast. We hebben tot nu toe een redelijke opkomst gehad. Met de vakanties in aantocht zal het nog wel iets rustiger worden.

Lampen verzamelen
Zoals wellicht bekend hebben we dit jaar vele duizenden lampen nodig. De wagen dient 1/3 uit een ander materiaal te bestaan. Wij hebben gekozen voor (gloei)lampen (dus geen TL's). De afgelopen maanden hebben we al diverse acties op gezet, via Facebook, Twitter en regionale kranten om lampen in te zamelen. We hebben vanuit diverse hoeken, mensen en organisaties lampen gekregen. We hebben er nog steeds veel nodig. Dus heb je lampen (al is het er maar 1, omdat je net toevallig thuis een lamp hebt vervangen...) breng deze nog onze corsotent aan de Hazestraat of lever ze in bij Martin aan de Leenderweg. Heb je veel lampen dan komen we ze graag ophalen, mailen kan altijd naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

week_24_10.jpg

Foto's van de afgelopen 1,5 maand

 

Vino (@VinoCorso)

 

Buurtschap Hazestraat
Bloemencorso Valkenswaard 
Volg ons ook op Facebook, Instagram, Twitter (@Hazestraat) en LinkedIn!
Volg ook Corso Valkenswaard www.twitter.com/BC_Valkenswaard