Van 't veld: Dahliaplanten komen al weer op

Afdrukken
PDF

Medio april gingen de dahliaknollen weer in de grond. Voor het 3e jaar op rij gebeurd dit op ons eigen veld aan de Maastrichterweg. Tijdens het knollen zetten mochten we ook dit jaar niet het weer klagen. Een lekker zonnetje zorgde voor het extra warmte. Dit jaar zijn ook de buurtschappen Dommelkant, Graafschap en Stadsebergen actief op een eigen aangrenzend veld. Het zal een mooie bloemenzee worden komende zomer.

week_22_de_diehards_3.jpg

Dit jaar hebben we tijdens het knollen zetten direct een rietje of stokje bij de knol gestoken. Op deze manier weten de schoffelaars waar de knol ongeveer zit. Wel zo handig met het onkruidvrij houden van het veld. De schoffel-schoeffel ploeg is al 4 maal op het veld actief geweest. Dat is ook goed te zien. Het veld mooi onkruidvrij en de paden worden met een grasmaaier vrij gehouden. De natuur heeft haar werk ook gedaan. Wat zon en regen heeft er voorgezorgd dat bijna alle dahliaplanten al zichtbaar zijn. Wel zo makkelijk voor de schoffelploeg.

Mocht je ook zin hebben om als VUT-er, zelfstandige, scholier etc. een keer te komen helpen. Onze schoffel-schoeffelploeg is elke maandagochtend om 10.00 uur op het veld aan de Maastrichterweg (tegenover vakantiepark De Brugse Heide) aanwezig. Kom langs of mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Foto's van de veldactiviteiten

Vino (@VinoCorso)

Buurtschap Hazestraat
Bloemencorso Valkenswaard
www.twitter.com/hazestraat (meld je aan!)
Volg ook Corso Valkenswaard www.twitter.com/BC_Valkenswaard