Gebeurt er wel iets?

Afdrukken
PDF

Is het stilte voor de storm? Het laatste nieuwsbericht van 3 januari 2015! Even het gastenboek checken.... Laatste bericht van ene Kaas, geplaatst op 26 december 2014. Even tijdens het Kerstdinerontbijt een berichtje geplaatst. Maar wees gerust mensen, de site leek dan wel zo dood als een pier. Maar in de echte wereld wordt er al volop gebouwd. In de eerste week van april vond al weer de eerste bouwavond plaats.

Traditiegetrouw wisselen de dinsdag- en donderdagavonden elkaar af. Op het gemak 1 dag in de week bouwen. De Schelft is nog steeds ons vertrouwde voorbereidingsstekkie. We hopen dat dat zo blijft. Er is met name gelast. Kleine onderdelen, wat krullen die straks tesamen de grootte kroonluchter vormen.

week_18_1.jpg 

Zoals uit het ontwerp blijkt vinden wij dit jaar (gloei)lampen te mooi om weg te gooien! Maarliefst 30.000 stuks hebben we nodig om als decoratie op de voledig witte wagen te verwerken. En 30.000 lampen is een fikse uitdaging. Die we graag aan gaan, maar alle hulp is welkom en ook echt nodig. Diverse organisaties (vakantieparken, zorginstellingen, ziekenhuizen) sparen met ons mee. Daar zijn we blij mee, maar extra spaarders zijn noodzakelijk. Blijf je gespaarde lampen of contactpersonen mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Wij zorgen er voor dat straks na het corso alles netjes volgens de regels worden afgevoerd.

Op de Schelft zijn, onder leiding van Wortel en Staf al vele testen gevoerd met lampen. Niet of ze nog branden, want dat hoeft natuurlijk niet. Maar wel omtrent de veiligheid. Valt een lamp, dan valt deze kapot. Dit willen we en gaan we voorkomen. Er wordt gekeken en getest naar de ideale coatinglaag. Dus mocht er onverhoopt een lamp (tijdens de optocht) vallen, dan valt deze niet kapot. Wel zo veilig voor iedereen.

De constructieboys hebben ook hun plek weer gevonden in Borkel. De ideale plek om het onderstel gereed te maken en de constructie van de 2 wagens op te bouwen.

Foto's van de eerste bouwweken

Vino (@VinoCorso) 

Buurtschap Hazestraat
Bloemencorso Valkenswaard
www.twitter.com/hazestraat (meld je aan!)

Volg ook Corso Valkenswaard www.twitter.com/BC_Valkenswaard