Help ons aan 30.000 kapotte lampen!

Afdrukken
PDF

Buurtschap Hazestraat zoekt hulp bij het verzamelen van 30.000 kapotte gloeilampen. Luc Douze, John Hol en Jan Heesakkers zijn hoopvol gestemd; “Als we van iedere inwoner van de gemeente Valkenswaard 1 lamp ontvangen kunnen wij 13 september de weg op!” De buurtschap vraagt daarom kapotte lampen te bewaren voor hun wagen. Via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. kan een verzameling gemeld worden, waarna een medewerker van de buurtschap de lamp(en) op zal halen.

 hazestraat-lamp2

 

Ze kunnen ook worden afgegeven bij medewerkers van de buurtschap die een poster voor het raam zullen hangen. De buurtschap zoekt nog extra punten in de gemeente waar een poster met een bak geplaatst kan worden die door de medewerkers geleegd zal worden. Winkeliers die mee willen werken worden vermeld in nieuwsuitingen, geplaatst op de website www.hazestraat.nl en worden opgenomen in de buurtfolder. De vraag naar kapotte lampen richt zich in eerste instantie op de ouderwetse (gloei)lampen met zilverkleurige fitting. Maar ook halogeen lampen zijn zeer bruikbaar.
“En bent u degene die kan bemiddelen in een grotere partij afgekeurde lampen dan loopt u het risico op de schouders te gaan bij de bouwers “, aldus John Hol met een lach.

 

EEN BIJZONDER PROJECT

We gooien wat weg in een jaar. Gespecialiseerde bedrijven recyclen en verwerken wat ze kunnen. De Stichting Bloemencorso daagt de buurtschappen uit het probleem op 13 september éénmalig op te pakken en tot kunst te verheffen.

De buurtschap Hazestraat verwerkt één soort alternatief materiaal dat te mooi is om weg te gooien en bij hergebruik de artistieke waarde van het gepresenteerde verhoogt. 250.000 overwegend witte dahlia’s gaan ze dus combineren met 30.000 kapotte (gloei)lampen. De bouwers hergebruiken het traditionele glazen peertje dat, nadat het geen licht meer geeft, in een kliko of verzamelbak terecht komt. Prachtig mooi rond vormgegeven, soms doorschijnend, soms mat met een zilverkleurige fitting. Het is nu al te mooi om weg te gooien.

 

KRISTHALIA

Frank Schooleman is verantwoordelijk voor de wagen met een sprookjesachtige uitstraling en waar de lampen, ook al geven ze geen licht, nog altijd schitteren. De kapotte lampen worden deels teruggeven aan de armaturen. Ze vormen nu eens niet de lichtbron maar doen dienst als decoratie. Op 13 september moet het resulteren in een feeërieke presentatie. Een kleine stoet van 2 grote wagens en 3 kleintjes in een grootse optocht. Luc Douze, “Je bent wel gek als je een kapotte lamp ooit nog eens zo maar weggooit.”

 

U kunt met kapotte lampen terecht bij:

Luxe Bakkerij Martin - Leenderweg

Medewerkers van de buurtschap

Valkenierstraat 227