Uit d'n tent: De donderdag veur de vrijdag... (week 36-37)

Afdrukken
PDF

Een bekend Valkenswaards carnaval nummer heeft "De donderdag vur de vrijdag..." Een nummer wat gaat over het aanstaande carnavalsfeest, de voorbereidingen die worden getroffen en dan uiteindelijk het feest. Dat gevoel heb ik nu ook. Het is nu donderdag, een lange bouwperiode is afgesloten en een (hopelijk) mooi corsoweekend staat voor de deur. Op het moment van schrijven worden de eigen dahlia's van het veld geplukt, wordt de wagen verder ingetekend, de tent wordt verder opgeruimd en klaar gemaakt om vele mensen te ontvangen. Het corsovirus komt tot zijn jaarlijkse hoogtepunt. Een soort van kriebel in je lijf of is het beetje spanning voor wat komen gaat? Moeilijk te omschrijven en waarschijnlijk zal elke bouwer dit anders ervaren. Maar dat er weer iets moois staat te gebeuren is wel zeker. Toch ook wel de gedachten als dit en dat maar goed gaat. Een achtbaan van gevoelens en gedachten. En met als climax de optocht op zondag!

Week 37 1.jpg

Voor het zo ver is, moet er nog veel werk verzet worden. We hebben een mooie wagen gebouwd, maar die moet nog wel geprikt worden. De finishing-touch wordt dit weekend aangebracht. Sterker nog vanavond om 19.00 uur gaan de eerste eigen bloemen op de wagen. Morgenvroeg (vrijdag dus) starten we om 09.30 uur. We willen de vrijdag goed gaan benutten. Dus ben je vrij, heb je maar een paar lesuren, of heb je even tijd. Loop gerust binnen en help met prikken. Extra handjes zijn absoluut nodig. Vrienden, familie, bekenden zijn ingeschakeld. We staan voor een mooie uitdaging, een kleine 600 kisten moeten op de wagen. Dit komt neer op 250.000 tot 300.000 bloemen. Een hele kluif.

 

De afgelopen weken is er overigens ook weer hard gewerkt om de wagen klaar te hebben. Nog wat lasjes, veel kartonwerk, volop wit papier plakken, detaillering plaatsen, houten kisten maken, het aansluiten van de muziek en de rookmachines (dank oa. Keet en Willian!) etc. Mooi op die bedrijvigheid te zien. Jong en oud, vrouw of man die zijn bijdrage levert. En dan nog achter de schermen de werkgroep Theatrale uitvoering, de folder bezorgers, de geldophalers, werkgroep Veld, de barmedewerkers etc. etc. Elke bijdrage is even belangrijk en wordt gewaardeerd. En dat we een leuke club mensen hebben blijkt ook wel dat we dit jaar 5 nieuwe (jonge) bouwers hebben mogen verwelkomen! Tot op heden mogen we trots zijn wat we weer gebouwd hebben. Nu op naar de laatste zware loodjes. Ik en Marieke zijn er iig klaar voor. Laat het corsovirus maar zegevieren. Het belangrijkste voor zondag is goed weer (voorspellingen zijn goed!) en een mooi corso met 14 buurtschappen door de straten. Ik heb er zin in

Nog nieuwsgierig naar de foto's van de laatste weken, klik hier.

Vino (@VinoCorso)

Buurtschap Hazestraat
Bloemencorso Valkenswaard www.twitter.com/hazestraat (meld je aan!)
Volg ook Corso Valkenswaard www.twitter.com/BC_Valkenswaard