Uit d'n tent: "Ik vertrek" komt tot leven (week 34-35)

Afdrukken
PDF

Het is weer zondagavond, laptop is open geklapt, de lampen aan, vriendinnetje zit voor het werk in Liverpool (gelukkig niet in het corsoweekend!), op de achtergrond rustige muziek van Moby. Alle ingrediënten aanwezig om de site up-te-daten. Het is een cliché maar wat vliegt de tijd. Ik zie ons zelf nog met bruine koppies van vakantie terug komen. Dat is inmiddels 6 weken geleden. Een onderstel met constructie in de tent, veel uren werk nog in het vooruitzicht. En nu hebben we nog maar 2 weken.

Er is de afgelopen 2 weken weer hard gewerkt. Vakanties zijn voorbij en menig bouwer heeft zich al meerdere keren in de tent laten zien. Het constructiewerk is inmiddels klaar. Knap staaltje werk van onze constructieboys. Het laswerk is flink gevorderd. Ondanks dat we afgelopen vrijdag onze jaarlijkse 'de leste las' door Tommetje hebben gelegd, zal dit niet de leste zijn geweest. Sterker nog afgelopen zaterdag ronkte het lasapparaat al weer. De verwachting is wel dat we begin deze week wel klaar zullen zijn met lassen. De arendskop heeft nog diverse lijntjes nodig en dit geldt ook voor de boeg van het schip/trein.

 

De kartonneurs hebben zich de afgelopen 2 weken flink uitgeleefd. Alle ballustrades staan in het karton en zelfs grotendeels wit. De gehele achterzijde van de grote wagen is gekartond. Eveneens het dak van het voertuig. Op de grote wagen hangen alle 10 houten wielen, diverse houtenkisten zijn al door "VDL" in elkaar geboord en geschoten. Duwplekken zijn gedeeltelijk gecreëerd en worden deze week afgemaakt. De kleine wagen is al geruime tijd klaar en staat volledig in het wit.

Buiten dat hebben we ook nog een pluk gehad voor Vollenhove. En afgelopen zaterdagmiddag nog, omdat we niet alle bloemen er af hadden gekregen.

De Leste Las
Zojuist noemde ik hem al "De Leste Las". Een traditie, een jaarlijkse feestavond, een leste las die wel figuurlijk wordt gelegd, maar het eigenlijk in werkelijkheid nooit is. Ja vruuger, werd echt de leste las gelegd en dan werd spontaan naar DuCommerce gegaan. Welke dag van de week het ook was. Zo zou het eigenlijk nog steeds moeten zijn, maar in deze 'drukke' tijden met werken, kinderen, partners, andere bezigheden, andere hobby's etc. etc. is het lastig om dit nog spontaan te doen. Neemt niet weg, dat het weer een gezellige avond. Eerst nog een uurtje bouwen, daarna een klots, Tommetje als uitverkorene om de leste las te leggen. Geassisteerd door Davey deed de electroden zijn werk en was de leste las gelegd. Daarna naar ons aller DuCo. Onder het genot van een pint, een muziekje en leuke stukjes/voordrachten van vaste corsobezoekers "Tante Jo en Ome Cor", Stobbie en Stafke alias Pinoccio werd het voor enkele bouwers weer een latertje. En dan is een zaterdag 09.00 start toch wel vroeg. Al moet ik zeggen dat ik me beter voelde dan de afgelopen zaterdagen. Daar had een bezoek van het corsocafe er voor gezorgd dat deze jongen met een kater in de tent stond. Maar goed, ik dwaal af.

De wagen begint al een echte wagen te worden. De onderdelen worden steeds herkenbaarder, neemt niet weg dat er deze week nog flink gewerkt moet worden. Persoonlijk wil ik zaterdag de wagen klaar hebben. In het wit dus. Met een mooie opkomst zou dit moeten kunnen. Volgende week hoort u van mij of dit is gelukt. Voor nu geniet nog even van de foto's van afgelopen 2 weken en blijf vooral op de hoogte via de site, Twitter, Faceboek (!) en Instagram (!). Ja veel socialere media kunnen we bijna niet hebben. Pak uw medium en volg ons op de voet. Ge bent trouwens ook gewoon welkom in de tent, dan kunde onze Live aan het werk zien. Of doe eens gek, help een handje mee.

Nog even voor uw agenda (een lang prikweekend!). U bent welkom op de volgende dagen
- Donderdag 11 september: 19.00 - 00.00
- Vrijdag 12 september: 09.30 - 00.00
- Zaterdag 13 september: 07.00 - ....... (en 's morgens starten we met een heerlijk prikontbijt!)

Foto's week 34/35

Vino (@VinoCorso)

Buurtschap Hazestraat
Bloemencorso Valkenswaard
www.twitter.com/hazestraat (meld je aan!)

Volg ook Corso Valkenswaard www.twitter.com/BC_Valkenswaard