Uit d'n tent: Gas er op (week 33)

Afdrukken
PDF

Weer een bouw week achter de rug. Het was al snel te merken dat het merendeel van de bouwers terug is van vakantie. Maandag direct volle bak en dus gas er op. Op alle fronten is er de afgelopen week weer gewerkt. De balustrades staan in het karton en zijn grotendeels wit geplakt. De constructieboys hebben het draaimechanisme van de arendskop geplaatst, “Veldje” is met zijn raddraaiers in de weer geweest om het draaimechanisme van de houtenwielen te bevestigen (nog lopende). “Slees” heeft zich uit de naad gewerkt met het bouwen en verleggen van steigers en als klapper ook nog een basis gelegd voor enkele duwplekken. Diverse dames hebben verdeeld over de week prima plakwerk verricht, waardoor diverse onderdelen in het wit staan.

Week 33 6-3.jpg

De omgekeerde boot staat op zijn plek en is met de nodige touwen en mankracht naar boven gehesen en op zijn plek gezet (hoogste punt bereikt…. Jeuj!!). De FeBriek (onder leiding van Nico) heeft matten gelast met gaten van 10 x 10 cm. Ja zoiets kunde ook kopen, maar zelf doen en de FeBriek bezig houden vonden we leuker.

En als laatste klapper hebben we op zaterdag, de in de voorbereiding gelaste arendskop, in de nok van de tent gehesen en de tweede wagen “in de tent gezet”.

Vanavond (maandag) weer een nieuwe bouw week. Nog 4 weken te gaan. Geniet er van, mee maken en er bij zijn, want veur ge het weet ligt ie weer in de container.

Foto’s van vorige week (week 33)

Vino (@VinoCorso)

Buurtschap Hazestraat
Bloemencorso Valkenswaard
www.twitter.com/hazestraat (meld je aan!)

Volg ook Corso Valkenswaard www.twitter.com/BC_Valkenswaard