Uit d'n tent: een kakofonie van geluid (week 31 - 32)

Afdrukken
PDF

De drukte in de tent neemt toe. We kunnen definitief stellen dat de vakantiedip achter ons ligt. De afgelopen 2 weken is er gemiddeld met een bouwertje of 10 gewerkt. En dat is voor een vakantietijd eigenlijk heel behoorlijk. Met een kleine groep bouwers bouw je meestal een stuk efficiƫnter. Je loopt elkaar minder snel in de weg, het materiaal wat je nodig hebt ligt vaak nog voor handen etc. Dus zo'n vakantiedip grijpen we dan ook vaak aan om in alle rust de constructie van de wagen op te bouwen, de grote lijnen uit te zetten, zodat we vooruit kunnen als er meer bouwers terug keren van zijn of haar vakantie.

Week 31 6-1.jpg

De contouren van ons vertrekkende voertuig is al te zien. Al geldt dat niet voor iedereen die de tent binnen komt. Er zijn namelijk ook bouwers (sorry, maar vaak de vrouwelijke variant) die moeite hebben om te zien wat we nu echt aan het bouwen zijn. Schijnbaar is het toch te lastig om een beeld te vormen tussen en langs al het constructiewerk, gelaste ijzer en daar nog eens een steiger door heen. Wellicht helpt dit korte verslag aan verdere verduidelijking. De achterkant van het 'schip' is gelast en het schoep is geplaatst en draait (gewoon met de hand). Daarboven is al duidelijk de balustrade te zien, waar achter straks tientallen zullen staan. In het midden de kanjuit. Aan beide zijkanten komt een grote vleugel, 1 daarvan is alvast op de juiste positie 'gehangen'. "Veldje" is al goed bezig geweest met het laten draaien van de 10 houten wielen. Het mechanisme van de achterste 4 (beide zijde 2) grote wielen is bijna voltooid en zal de komende 2 weken verder vorm krijgen.

De tweede wagen (de loopbrug) is bijna klaar (zowel qua laswerk, karton en ook al voorzien van wit papier). Een paar kleine details nog. Op dit moment zit hij in zeil ingepakt, hopelijk afdoende om tegen zware regenbuien beschermd te blijven.

Gisteren was een prima start van een nieuwe bouwweek. 20 man in de tent (persoonlijk was ik een beetje verrast door deze mooie opkomst). En bekende taferelen, met volop bedrijvigheid. Slijptollen die zich in ijzer vast beten, schurende messen die door karton gleden, lasspetters die als regen naar beneden kletterde en af en toe een 'aaaaaah'-geluid tot gevolg had, decoupeerzagen die karton verpulverde, hamers die als muziek op klemmen sloegen en steigerplanken die als bakstenen op de steiger belanden. Oh ja en op de achtergrond nog in de verte muziek die eigenlijk niet eens probeerde om boven al deze geluiden uit te komen. Nog een kleine 5 weken, de dagen worden minder en de wagen wordt meer.

Vanavond zal het overigens rustig zijn in de tent. Alle handjes zijn nodig op het bloemenveld. Vanmiddag kan er overigens voor de liefhebbers al geplukt worden en vanavond dus ook nog om te zorgen dat alle bloemen geplukt worden voor bloemencorso Sint Jansklooster. Dus graag tot vanmiddag of vanavond op het veld. Vanaf morgen weer in de tent.

Foto's van de afgelopen 2 weken

Vino (@VinoCorso)

Buurtschap Hazestraat
Bloemencorso Valkenswaard
www.twitter.com/hazestraat (meld je aan!)

Volg ook Corso Valkenswaard www.twitter.com/BC_Valkenswaard