Column: Ver weg

Afdrukken
PDF

Vrijdag 4 juli, ver weg, ver weg van huis. Voor mij is het vakantie en daarom zit ik nu (op het moment van schrijven) op Corsica. Een super mooi Frans eiland (een absolute aanrader!). Ondergaande zon, lekker temperatuurtje, avond eten genuttigd, nog een roseetje voor mijn neus. Over het uitzicht heb ik (of eigenlijk "we": mijn vriendin en ik) ook al niet te klagen. Voor ons namelijk een mooi glooiend landschap en in het midden een rustig kabbelende zee. Kort samengevat: mooi leven!

Echter gaan mijn gedachten toch ook even uit aan "de mannen". De mannen van buurtschap Hazestraat. Al turend over het mooie landschap weet ik dat de mannen nu bezig zijn met het zetten van de tent. Volgens mij staan alle tenten al in Nederland, maar zo ver ik mij kan herinneren gaan bij ons als 1 van de laatste de ijzeren jukken omhoog. In mijn gedachten zie ik de tent laag voor laag opgebouwd worden. Onder bezielende leiding van onze Wil, Johnny gaat ook mee de eerste etage op. Bartje die het merendel vooral aanspoort om materiaal te blijven aangeven. Nog een laatste check met de hoogtemeter van Wil. De laser schijnt over het eerste juk. Een bevestigende knik en de planken gaan er op. "Kom op, extra planken aan de linkerkant," wordt er geroepen. Kjeld die niet te beroerd is om een tandje bij te schakelen.

20.50 uur op mijn vakantiebestemming, maar ook de eerste contouren van de tent die weer zichtbaar worden. Nog een dik uurke en dan is er weer een mooie basis gelegd. De komende week zal de tent aan de Hazestraat weer in volle glorie verschijnen. Ons en ook mijn onderkomen voor de komende 2 maanden. Het is elk jaar weer een apart gevoel, dat je op vakantie bent en er thuis aan een tent of wagen wordt gewerkt. Je wilt er bij zijn, maar van de andere kant is het heerlijk om op vakantie te zijn. Even geen werk en geen corso. Daarnaast mis je ook maar relatief weinig. Zeker omdat de zojuist weergegeven gedachtengang een jaarlijks terugkerend iets is. Met de vaste mannen, volgens een vaste manier, alleen niet altijd op hetzelfde moment. In gedachten een tent mee opbouwen helpt geen bal, maar het geeft wel de betrokkenheid aan. Ver weg, ver weg vanuit een mooi Corsica.

Vino (@VinoCorso)

Buurtschap Hazestraat
Bloemencorso Valkenswaard
www.twitter.com/hazestraat (meld je aan!)

Volg ook Corso Valkenswaard www.twitter.com/BC_Valkenswaard