D'n bouw: De eerste onderdelen zijn gemaakt

Afdrukken
PDF

Na een stilte van een paar weken, wordt het weer eens tijd om een update te melden. We hebben inmiddels 5 bouwavonden achter ons. Het weer hielp prima mee, waardoor we ook buiten op het Mariaplein de nodige lasjes hebben kunnen leggen. Elke bouwavond konden we tot toe rekenen op gemiddeld 15 bouwers. Over opkomst dus niks te klagen. Een vaste groep: de Constructieboys 'melden' zich elke bouwavond op De Schellft, maar vertrekken snel weer met materiaal naar Borkel en Schaft. Al jaren hebben we daar een vast onderkomen voor enerzijds opberging van het onderstel, maar anderzijds ook om de constructie op te bouwen. Voldoende ruimte en een heftruck bij de hand zorgt er voor dat de Constructieboys prima hun werk kunnen doen. De constructie wordt ook dit jaar in onderdelen opgebouwd, zodat we de wagen makkelijk van Borkel naar Valkenswaard kunnen vervoeren, maar ook om de wagen in de tent verder op te bouwen en aan na het corso ook weer relatief eenvoudig af kunnen breken. Het is op dit moment vooral gaten boren en bouten vast en los draaien. De bedoeling is dat de constructie net voor het zetten van de tent klaar is.

Week 17 4-1.jpg

Op Schelft wordt en goed en ook nog gezellig gewerkt. Dit jaar proberen we nog meer onderdelen volledig van karton te maken. De decoubeerzaag maakt overuren. Karton is ideaal materaal om stevig maar toch licht onderdeel te maken. Gelukkig hebben we ook diverse bouwers die kartonnen leuker vinden dan bijvoorbeeld lassen. Onderdelen die nu van karton zijn gemaakt zijn onder andere 2 schootstenen en in onderdelen krijgt het dak van de boot ook al zijn vorm. Dit bespaart veel ijzer en zorgt er ook voor dat de wagen niet onnodig zwaar wordt. Iets waar we zeker rekening mee houden, gezien de hoeveelheid figuraten die Ik Vertrek zullen gaan bemensen.

 

Qua laswerk begint de arendskop (die aan de voorzijde zal komen) vorm te krijgen, verder zijn de 2 vleugels aan de zijkanten zo goed als lasklaar. De FeBriek heeft al menig ballustrade wandje gelast. Al met al mogen we niet klagen over de vorderingen. De komende weken zullen we ook de 2e wagen gaan opbouwen en zal een enkeling zich gaan storten op het maken van de houten wielen.

Aanstaande donderdag zal De Schelft vanaf 19.00u weer open zijn. Iedereen is welkom voor een bakske koffie, een helpende hand of gewoon uit interesse.

Foto's van de afgelopen weken

Vino (@VinoCorso)

Buurtschap Hazestraat

Bloemencorso Valkenswaard
www.twitter.com/hazestraat (meld je aan!)

Volg ook Corso Valkenswaard www.twitter.com/BC_Valkenswaard