D'n bouw: De kop is er weer af (week 14)

Afdrukken
PDF

Na maanden van relatieve rust: brainstormen, diverse ontwerpen, eindelijk het definitieve ontwerp, de presentatie en diverse vergaderingen/overleggen was het dan vorige week weer zo ver.... de eerste enige echt bouwavond. Dinsdagavond 1 april. We hadden natuurlijk een flauwe 1 aprilgrap uit kunnen halen, dan hadden we aardig wat bouwers te pakken gehad. Niets was minder waar. Een heerlijke opkomst en gewoon echt bouwen. Altijd toch weer even onwenning, waar beginnen we, waar liggen de stiften ook al weer? Messen die hebben we toch ook nog? Ijzer? Ja, dat moet buiten liggen. Maar wat zeker niet onwennig was, was het weerzien van d'n bouwer. Bekende koppen die er gewoon weer staan op de eerste bouwavond. Het exacte aantal koppen heb ik niet geteld, maar meer dan 15 waren het er zeker.

Week 14 6.jpg Een lekker gevoel. De handjes (al was het voor sommige weer even wennen) weer uit de mouwen. De constructieboys weer richting Borkel. Helaas nog wel zonder Renser. De kleine man van grote daden. Een ongelukkig ongeluk (bestaan er eigenlijk ook gelukkige ongelukken??) tijdens het werk zorgde er voor dat onze Renser in het ziekenhuis belandde. Zijn herstel gaat langzaam, maar gelukkig al weer thuis. We wensen hem (en hebben dat ook al massaal gedaan) het beste en hopen op een spoedige terugkeer. Feit is wel dat het corso gewoon door gaat. Gelukkig hebben de overige gebleven Constructieboys de draad (tijdelijk) opgepakt en hebben de 1e bouwavond al zinnig werk in Borkel geleverd.

Vanuit De Schelft (ons onderkomen tijdens de voorbereidingsweken) kan ik melden dat de vaste groepjes al snel gevormd werden. Stobbie (na 2 jaar USA) weer terug, met zijn maatje Stafke en Peer. Gezellig samen kartonnen, de decoupeerzaag zijn werk laten doen en het fijnere werk met het bekende mes. De FeBriek was er in persoon van Nico al minimaal aanwezig. We hopen dat Mieske, nog niet 100% fit (gezien zijn leeftijd kan dat gebeuren) en onze Johan (ook nog herstellende van een ziekte die je niemand toewenst) snel weer een avondje aanwezig kunnen en mogen zijn. Kaasje bleek een prima las en "vasthou" maat voor onze Nico. Zij zijn gestart met het lassen van de ballustrade. Verder waren buiten (het was prima weer) de jeugd en ex-veurzitterd actief. Een basis voor de arendskop werd gelegd en de jeugd heeft top werk verricht door ijzer de sjauwen, te sorteren en te bundelen.

Al mel al prima activiteiten op de eerste bouwavond, de kop is er weer af. Het bouwen is officieel begonnen. Aanstaande donderdag weer een bouwavond. Sluit aan als je zin en tijd hebt en anders graag volgende week (op dinsdag).

De eerste foto's vind je hier.

Vino (@VinoCorso)

Buurtschap Hazestraat

Bloemencorso Valkenswaard
www.twitter.com/hazestraat (meld je aan!)


Volg ook Corso Valkenswaard www.twitter.com/BC_Valkenswaard