Buurtschap Hazestraat behaalt 2e plaats (460 punten) veel foto's

Afdrukken
PDF

Precies een week geleden behaalden we met onze creatie: London Sydney Marathon 1968 de tweede plaats. Winnaar was Buurtschap Reisvenne Oranje. Zij haalden één punt meer en behaalden daarmee een score van 461 punten. Nogmaals gefeliciteerd! Wij zijn dik tevreden met het resultaat en zijn trots op de wagen die we op de weg hebben gezet. Veel voorbereiding en inzet van vele bouwers zorgden er onder andere voor dat beide DAFjes bijna moeiteloos twee rondes rondtrokken. Dank aan onze meiden die beiden DAFjes vanuit binnen hebben geduwd. Een leeg DAFje weegt slechts 400 kilo, maar we hebben er veel extra's opgebouwd. Het exacte gewicht weten we niet, maar dat dit zeker een veelvoud is is wel zeker. Dus zongen we niet voor niets: De wielen van de DAF gaan rond en rond!

Terugkijkend was het een weekend met een aanloop. Tot en woensdag nog flink gebouwd. Op donderdag een flinke plukploeg op het eigen veld actief, met als resultaat 75.000 bloemen. Daardoor konden we 's avonds al de eerste dahlia's voorprikken en prikken op de wagen. Op vrijdagmiddag gingen we met een mooie ploeg verder. 's avonds zat de tent goed vol. Het prikschema besloot dat we om 00.00 stopten. En za. ochtend om 07.00u weer 'fris' in de tent. Een man of 40 zat aan het prikontbijt. Een goede bodem zorgde er voor dat we de dag goed konden beginnen. De zeilen al vroeg open (het was nog steeds lekker weer buiten), 's middags een feestje samen met de stichting (we bestaan tenslotte 60 jaar), diverse snacks gedurende de dag van lokale bedrijven (DANK!!). En ja we gingen lekker, maar het werd toch weer een latertje. Op zondagochtend om 05.00u was de prikklus geklaard. 

46-1.jpg

Ondertussen was het weer slechter en slechter geworden. Vanaf 04.30 kwam de regen al met bakken uit de lucht. De diverse weerstations lieten in hun vooruitzichten alleen maar regen en regen zien. Al leek eind ochtend, begin middag het tij te keren. Het was hopen op goed weer. De vele regen zorgde er wel voor dat we pas laat de zeilen van de tent konden halen. Een terechte beslissing, want vanaf 09.00u werd het droog. En niet veel later de eerste zonnestralen. Dan, ja pas dan word je zielsgelukkig. Alle uren, dagen, weken en zelfs maanden werk wordt dan beloond!

55.jpg

Het was een prachtige zondag. Ons corso, live op Omroep-Brabant, volle tribunes, veel volk op de been. Een mooi corso (dank aan alle buurtschappen) en een super mooi feest op zondag en maandag. Het bier vloeide rijkelijk. Bij diverse mensen gingen de oogjes vroegtijdig dicht, de ander bleef tot sluit. Het was een mooi feest. We hebben genoten van de 'platte kar' van Reisvenne. Volle bak muziek en wij er achter aan. Het was genieten. En voor nu, tijd voor andere dingen. Voor u weer vele foto's van de laatste bouwweken, het corsoweekend en de optocht. De foto's van Corsomaandag en het afbreken volgen snel. Geniet nogmaals en graag tot snel!

75.jpg102.jpg

Foto's corsoweekend
Foto's optocht 2013

Vino

Buurtschap Hazestraat
Corso Valkenswaard
www.twitter.com/hazestraat (meld je aan!)

Volg ook Corso Valkenswaard www.twitter.com/BC_Valkenswaard