Uit d’n tent: De spanning stijgt (nu met foto's)

Afdrukken
PDF

Het is weer zondag, zojuist de Brabantse dag op Omroep Brabant gekeken en nu dus weer tijd om de site bij te werken. We hebben nog twee weken te gaan. De spanning stijgt. Terugkijkend op de afgelopen week kunnen we stellen dat er weer hard gewerkt is, maar toch moet er ook nog veel gebeuren.

Afgelopen week bleven dagelijks de lasapparaten ronken (niet voor grootste dingen, maar nodig waren ze wel), de kangoeroe / dakota staat bijna in karton en ook de twee raderen in het midden van het ‘lichaam’ draaien. De vliegtuigmotoren aan beide zijkanten zijn ook van de nodige techniek voorzien. Stroomkabels zijn van voor naar achter en van links naar rechts getrokken, dit alles om straks alles met het aggregaat te laten bewegen.

Week 34 7-1.jpg

Tja het aggregaat, een onderdeel waar bij menig Hazestrater de nekhaartjes van overeind gaan staan. De afgelopen jaren hebben we mindere ervaringen met deze stroomleveranciers. Een eigen aggregaat heeft het op corsozondag al eens af laten weten, een gehuurd aggregaat begon wel heel hevig te roken en ging bijna in vlammen op. Dit jaar nog diverse herstelpogingen gedaan om het eigen aggregaat soepel te laten werken. Helaas zonder het gewenste succes. De zee of de Dommel in met dat apparaat. Snel vergeten en op naar iets nieuws. Redelijk snel lijkt (via Bartje Rijkers en een lijntje naar buurtschap Wilhelmina) goede apparatuur binnen handbereik te zijn. Dit zou super zijn en zorgt zeker voor meer nachtrust.

De plakploeg is ook weer als een razende tekeer gegaan. Bijna al het karton werk is ook van een witte laag voorzien. Tevens worden er veel kleine piepschuim cirkels gezaagd. Deze vormen gebruiken we door de gehele wagen om motorslangen te maken, vering te creëren. De details zullen we maar zeggen.

Vorige week zaterdag hebben we ook weer "De Leste Las" gevierd. De leste las werd door Marieke gelegd. De eerste vrouw die deze eer ten deel viel. Zonder al te veel problemen laste zij een bierfleshouder. Daarna een vette hap gegeten in de tent. Een goede bodem om daarna door te gaan DuCommerce. Al daar voldoende vrolijkheid. Zo hebben we onze begeleiding van een navigator, blindelings de route van London naar Syndegy gereden, hebben we een quiz gespeeld, leken het Duo Kaas en Vino te stoppen, maar dit bleek toch echt  over de VrouwBouwAvond te gaan. Wederom 'optredens' die met een knipoog gezien moesten worden. Voor een enkeling werd het weer een latertje.

Komende week is er nog genoeg werk te verzetten.

Foto’s week 34
Foto's Leste Las

Vino

Buurtschap Hazestraat
Bloemencorso Valkenswaard
www.twitter.com/hazestraat (meld je aan!)

Volg ook bloemencorso Valkenswaard www.twitter.com/BC_Valkenswaard