Uit d’n tent: De kangoeroe-Dakota komt tot leven

Afdrukken
PDF

Het is zondagmiddag. Even geen corso, voetbal of visite. Een goed moment om weer een update te verzorgen. Het is al weer 2 weken geleden dat we nieuws op de site hadden. Geen nieuws, is ook vaak goed nieuws. Maar helemaal geen nieuws, dan heeft een website ook verdomde weinig zin. Afin, nu even dus wel tijd voor een .

Er is in twee weken tijd weer veel werk verzet. De vakantie ligt voor het merendeel al weer ‘ver’ achter ons. Dit resulteerde weer in bouwavonden met soms wel 25 man. Op zo’n avond gaat het dan ook hard. In rap tempo is er gelast. De lassers waren amper van de steigerplank verdwenen of een kartonploegje kwam er achteraan. Ook die hielden de vaart er in, waardoor de wit plakkers hun kunstje konden vertonen.

Week 33 1-1.jpg

Stand van zaken
Het laswerk is grotendeels klaar. De kangoeroe is geheel gelast, dit geldt tevens voor de bodem. De lasklusjes die er nog liggen zijn het afronden van de twee torentjes van de Big Ben. Daarnaast hebben we nog wel een paar lassen te leggen om de onderdelen die op de DAFjes komen te bevestigen. Maar al met al schat ik dat 95% van het laswerk klaar is. 

Veel laswerk heeft ook al veel kartonwerk opgeleverd. Zo krijgt de kangoeroe / Dakota nu zichtbaar meer vorm. De De staart en de helft van het lichaam zit in karton en is grotendeels al van een laag wit papier voorzien. 1 been is gekarton, de ander moet nog gebeuren. De bodem tot aan de Big Ben zit in het wit. Tevens hebben we veel losse karton- en piepschuim onderdelen klaar liggen om als detail op de wagen te worden verwerkt. Het eerste DAFje is in de juiste originele kleuren (wit, oranje en zwart) gespoten. De andere DAF staat nu bij de autospuiter en is woensdag klaar. Dit betekent dat we nu weer verder kunnen met het opbouwen van de DAFjes.

Waar op dit moment nog het meeste tijd in gaat zitten is het ophangen en aansluiten van de diverse motoren. Uiteindelijk willen we dat de vliegtuigmotoren draaien, tevens de twee grote raderen in het midden van de kangoeroe/Dakota en dan hebben we nog de propellers aan de achterzijde van de wagen.

Dutch team 1968
Deze week zijn de twee DAF chauffeurs (David van Lennep en Peter Hissink) en toenmalig teammanager Rob Koch in onze tent geweest. Vanaf het eerste moment dat we het onderwerp “Rob Koch” als ontwerp hadden gekozen tot en met nu, kunnen we stellen dat we een zeer leuk en prettig contact hebben met de 3 heren. Zij zijn zeer enthousiast dat wij hun tocht in 2013 weer tot leven laten komen. Met interesse en verbazing hebben ze deze week een kijkje genomen in de tent en op onze bloemenveld. Uiteraard waren wij verheugd dat zij naar onze creatie zijn komen kijken. De drie heren blijven betrokken en zullen zeker nog een keer terugkomen. Uiteraard zijn zij ook aanwezig tijdens de parade op zondag 8 september.

Week 33 8-1.jpg

Thema avond: Een VETTE avond
Afgelopen vrijdag weer een thema avondje. Dit keer met als thema: een VETTE avond. Met vette muziek van Band zonder Banaan (vet ja, vet ja, alles is zo vet ja), frietpan en de snacks en als klapper nog gel om onze haren vet te maken. De jeugd kon dit waarderen en leefde zich uit. Volgende week zaterdag vieren we weer “de leste las”. Of het dit jaar echt de leste wordt valt te bezien, maar het feest zal er niet minder om zijn. Eerst bouwen, nieuwe corsoshirtje aan, frietje in de tent en op naar ons tweede onderkomen Du Commerce.

Week 33 21.jpg

Foto's week 32 en 33

Vino

Buurtschap Hazestraat
Bloemencorso Valkenswaard
www.twitter.com/hazestraat  (meld je aan!)

Volg ook bloemencorso Valkenswaard www.twitter.com/BC_Valkenswaard