Uit d'n tent: bijna einde vakantie! (week 31)

Afdrukken
PDF

Op het moment van schrijven hebben we nog vijf weken tegaan. Terugkijken kunnen we stellen dat we met een relatief kleine club flink wat werk hebben verzet. Het zal de laatste echte vakantieweek in het zuiden zijn geweest. Met nog vijf weken te gaan betekent dit dat we dit seizoen snel op 'oorlogssterkte' zullen zijn. Dit is ook wel een anders geweest, dus wat dat betreft is het handig dat de zomervakanties dit jaar vroeg in de zomer vielen.

Week 31 2-2.jpg

Maar we hadden het over afgelopen week. Ja, het was warm, ja het zweet gutste op sommige avonden van je lijf af, ja het water was soms niet aan te slepen, ja de bekende mussen vielen van de tent. Maar laten we bovenal niet klagen. Vorige jaar kan ik me nog bouwavonden herinneren dat een dikke trui (en de muts van Wortel) nodig was om de bouwavond door te komen. De warmte weerhield de meeste thuisblijven of ex-vakantiegangers niet om toch naar de tent te komen. En zo hoort het. Avonden met wisselende opkomst. Van 5 personen (op vrijdag = was nog zonder thema-avond) tot een mannetje of 14. Neemt niet weg dat er lekker gewerkt is. De constructie is grotendeels klaar. Alleen de nek/kop van de kangoeroe dient nog constructie te krijgen. Het lassen is flink op geschoten. Zo is de kangoeroe voor 80% gelast en kan er dus veel gekartond worden.

Over kartonnen gesproken. Ook daar hebben enkele dames, wat hangjeugd aan gewerkt. De bodem aan de voorzijde in karton, de twee voeten van de kangoeroe in karton. De verrekijker is voor de helft van karton gemaakt. De FeBriek wisten we met kleine lasprojecten bezig te houden. Al mel al netjes gewerkt. Door de relatieve rust hebben we ook met beleid steigers kunnen bijbouwen. Wel zo makkelijk om dd. te kunnen kartonnen. Ik verwacht dat het beeld van de wagen eind deze week flink veranderd is (in positieve zin). We zullen het zien.

Het avondeten is weer achter de kiezen, dit verslag staat weer online, nog even de corsokleren aan en hop naar de tent. Blijf bijna dagelijks op de hoogte via ons twitteraccount @Hazestraat!

Foto's week 31

Vino

Buurtschap Hazestraat
Bloemencorso Valkenswaard
www.twitter.com/hazestraat  (meld je aan!)

Volg ook bloemencorso Valkenswaard www.twitter.com/BC_Valkenswaard