Uit d'n tent: stil op site, maar niet op dun bouw

Afdrukken
PDF

Ja beste lezers. We zijn er nog. De laatste up-to-date op de website was al weer van 12 juni. Dus zeker weer hoogtijd om de website te verversen. Als lezer turen naar oude berichten, wordt je niet wijzer van. Stilte op de website betekent overigens niet stilte op dun bouw. Er is de afgelopen periode veel gebeurd, veel werk verzet, veel gelachen en gezelligheid beleefd.

Week 26 3.jpg

In de laatste voorbereidingsweken eind juni hebben we nog een proefrondje gemaakt met het rondduwen van een DAFje. Betonblokken op het dak voor wat extra gewicht en een rondje rijden door de Hazestraatse wijk. Het duwen gaat gebeuren door enkele dames. Het zal aanpoten worden voor de meiden, maar ze hebben hun 'ja-woord' gegeven, dus we hebben er vertrouwen in dat op 8 september de 2 DAFjes over het parcours zullen trekken. In de laatste dagen van juni en begin juli hebben we ook weer de groene corsotent gezet. Wat eerder dan anders, maar de vroege vakanties in het Zuiden des lands noopte ons om eerder de tent te zetten (overigens netjes binnen de kaders van de vergunning). Snel na het zetten van de tent vertrok het merendeel op vakantie. Een kleine groep 'achterblijvers' heeft er voor gezorgd dat de constructie van de laatste wagen opgebouwd kon worden. De afgelopen week zijn de eerste bouwers weer van vakantie teruggekeerd, waardoor het langzaam weer wat drukker wordt in de tent. De enige dag staan we met een paar man, de andere dag met een bouwploeg van 14 personen. Komende week zal de tent zeker weer wat voller zijn.

Op dit moment is bijna de volledige constructie klaar, staat het boven lichaam van de kangoeroe op zijn plaats, de onderkant met oa. de Big Ben is op hoofdlijnen gelast en ook een kleine kartonploeg blijft zijn losse onderdelen maken (zoals een verrekijker).

Van 't Veld

Nog steeds is de schoffel-schoeffelploeg op maandagochtend actief op het veld. Ook als de mussen van het dak vallen. Het werk van de ploeg is niet voor niks geweest. Tot op heden zijn bijna alle dahliaplanten opgekomen en staan de meeste tot heuphoogte met veel knoppen. Ook de onweersbuien lijkt zonder schade te zijn gebleven. We kijken uit naar de eerste pluk over enkele weken.

Foto's week 25 t/m 30

Vino

Buurtschap Hazestraat
Bloemencorso Valkenswaard
www.twitter.com/hazestraat  (meld je aan!)

Volg ook bloemencorso Valkenswaard www.twitter.com/BC_Valkenswaard