Eindelijk goed weer tijdens de Rabobank fietstocht

Afdrukken
PDF

Als alles meezit, zit ook meteen goed mee ook. De zon, het gezelschap, de ambiance, de tussenstops, de afsluiting en de gesprekstof. En dat alles in het zonovergoten Oranje boven. Jeetje mina, wat vielen we op.

De RABObank had weer een gezellig tochtje uitgezet en met startnummer 73 aan ons de opdracht om in een gesloten peloton van een 30 zeer jonge en wat oudere Hazen het parcours van 30 km. in een zo langzaam mogelijk tempo te beslechten.

DSCN2458.jpg

Om 11.00 uur vertrokken en net voor het sluiten van de laatste stempelpost terug op het honk.

 

Leek zich in het begin de tocht het gemis van de vertrouwde leiders Peter Verbeek en Pietje Wijnen op te breken, gaande weg de monsterrit ontpopte Johny en Timo zich als betrouwbare opvolgers. Het nieuwe, zwarte petje gaat af voor Timo. Niet alleen fietste hij de kilometers zelf, maar op elk rustpost was hij degene die -samen met Lars en Pim- onvermoeibaar bleek. Gelukkig wist papa John het moordende tempo van zijn zoon gestaag te drukken. Een absoluut hoogtepunt vormde het bezoek aan het dahliaveld. Zijn we gewend die in deze fase van de groei te zoeken tussen het gestaag groeiende onkruid, nu lijken de rollen voorgoed omgedraaid. Met een loep kan hier en daar nog kiemend onkruid worden gevonden. Hulde dus nu al aan het Schoffelgenootschap!

Na nog even de Malpy gerond te hebben konden in de Amunsenhal uiteindelijk de gezellig verdiende euries worden opgestreken.

Het slotakkoord was –ook al weer als vanouds- voor Rob en Marion. Een onovertroffen soepje met een berg broodjes deden de kilometers snel vergeten.

Tot slot:

Met grote bewondering hebben de rijders gadegeslagen hoe Eric (voor het eerst in 2 jaar op de fiets) de Malpyberg (zonder training) met gemak wist te bedwingen.

Foto's van de Rabobank fietstocht

 

D'n ex-veurzitterd

Buurtschap Hazestraat
Bloemencorso Valkenswaard
www.twitter.com/hazestraat  (meld je aan!)

Volg ook bloemencorso Valkenswaard www.twitter.com/BC_Valkenswaard