Bouwvoorbereiding: druk! (week 20 t/m 23)

Afdrukken
PDF

Zo stil zoals het de afgelopen weken op de website leek zo tegenstrijdig was het beeld tijdens de bouwavonden. De bouwavonden die we de afgelopen weken hebben gehad waren druk bezocht. Avonden met soms meer dan 25 bouwers is een aangename luxe. Gelukkig hielp het weer ook een handje door droge en meestal zonnige avonden te bieden. Daardoor konden diverse bouwers in Borkel volop aan de slag en hadden we enkele lasploegen die buiten De Schelft hun slag konden slaan.

Week 22 4-1.jpg

De twee DAFjes 55 zijn flink onderhanden genomen. De bodemplaat is er grotendeels uit (we proberen ze nl. van binnen uit te duwen en beiden zijn al van aardig wat constructie voorzien. Een basis die we nodig hebben om ook bovenop de DAFJes onderdelen te maken en ook nog figuranten op te laten staan. Een hele klus, zeker als je weet dat zo'n DAFje echt maar een smalle wielbasis heeft. Een mooie uitdaging nog voor de komende weken.

In Borkel wordt elke week wel een extra consructie buis bevestigd. Zo staan op dit moment de twee boten van de kangoeroe (/Dakota vliegtuig). Andere buizen zijn op maat gemaakt om de komende weken bevestigd te worden. In Borkel wordt dus volop gelast, maar ook rondom De Schelft. Zo wordt er volop gewerkt aan het lichaam van de kangoeroe/dakota. De contouren zijn al zichtbaar.

De kartonneurs hebben hun draai ook gevonden. In rap tempo worden onderdelen (wielen, knoppen, koplampen, spiegels etc.) uit karton gesneden en aan elkaar geplakt. Op het moment van schrijven hebben we zelfs een lading vrouwen weten te mobiliseren om een avondje wit te gaan plakken. Wat een vrouwenavond al niet kan doen. Ik ga er overigens vanuit dat er echt geplakt wordt en niet alleen geklept. Maar ja vrouwen schijnen twee dingen prima tegelijk te kunnen. We zullen het donderdag aanstaande controleren. Leuk is het wel dat ook de dames zich uit kunnen leven. Een vervolg vrouwenavond in de corsotent lijkt een kwestie van tijd.

Nog 3 bouwavonden en dan gaan ook wij de tent aan de Hazestraat weer zetten. Wat gaat de tijd toch snel!

Foto's bouwavonden week 20 t/m 23.

Vino

Buurtschap Hazestraat 
Bloemencorso Valkenswaard
www.twitter.com/hazestraat  (meld je aan!)

Volg ook bloemencorso Valkenswaard www.twitter.com/BC_Valkenswaard