Bouwvoorbereiding: d'n DAF (week 17 t/m 19)

Afdrukken
PDF

We zijn weer drie weken verder in de voorbereiding van onze nieuwe creatie. De afgelopen weken hebben we op dinsdag of donderdag een bouwavond gehad. Jong en oud is weer bezig geweest. Zowel in Borkel (waar de eerste constructiebuis op het onderstel staat) als om en in De Schelft. 1 DAFje is bijna van voldoende constructie voorzien. Enkele onderdelen die op het DAFje komen zijn gelast of worden van karton gemaakt. Binnenkort wordt het tweede DAFje afgeleverd. Deze wordt van dezelfde constructie voorzien.

Week 18 1-1.jpg

Delen van de kangoeroe zijn gelast. Tevens is er bijna wekelijks een lasploeg bezig om onderdelen te maken voor het bloemenveld. Deze onderdelen worden straks gebruikt om de touwen in hoogte te kunnen verstellen. Groeit de plant, dan kan eenvoudig het touw hoger worden gezet. Hoe krijg je het verzonnen ;) Op het veld zijn afgelopen week ook al de eerste dahliaplantjes gesignaleerd. De rest zal hopelijk snel boven komen.

 

De kartonneurs onder leiding van Lange Jan en Stafke houden er de vaart er in. Diverse randen zijn van karton gemaakt. Ideale onderdelen om straks op de wagen te plaatsen. Ideaal in verband met het lichte gewicht, perfect te prikken en ook nog eens stevig. Met name voor de DAFjes proberen we zo weinig mogelijk ijzer te gebruiken. Met slechts en breedte van 120 cm kun je je voorstellen dat een DAFje niet teveel gewicht kan dragen.

Foto’s van de bouwavonden

Vino

Buurtschap Hazestraat
Bloemencorso Valkenswaard
www.twitter.com/hazestraat  (meld je aan!)

Volg ook bloemencorso Valkenswaard www.twitter.com/BC_Valkenswaard