Ontwerppresentatie en leuke thema avond

Afdrukken
PDF

Afgelopen vrijdag stonden we in DuCommerce. Het was de vierde vrijdag in januari en dus voor buurtschap Hazestraat de avond waarop het nieuwe ontwerp werd gepresenteerd en aansluiten de jaarlijkse feestavond.

Ontwerppresentatie
Om 20.00u liep DuCommerce al snel vol. Aardig wat vreemd gekleden snuiters. Het thema van deze avond was "Kom als je vergeten held". Later meer daar over. We hadden een welkome gast en wel de heer Rob Koch. 1 van de levende subthema's van "Automotive" In een vroegstadium had de werkgroep "Ontwerp" al de pijlen op Rob Koch gericht. Al snel werden de eerste leuke contacten gelegd. Rob heeft zelf als teammanager de London-Sydney Marathon mee gemaakt. Onder zijn leiding reden in 1968 2 DAFjes 55 mee. Een onafgebroken trip van Londen naar Sydney. Dag en nacht rijden. 2 chauffeurs in een kleine DAF. Onderweg amper rust moment. Een uitputtingslag. Mooi op ook afgelopen vrijdag zijn persoonlijke ervaringen te horen. Rob was zichtbaar vereerd dat wij deze "Marathon" in een corsowagen gaan presenteren. Wij gaan de uidaging graag aan. Na zijn intro nam Frank Schooleman het wordt, gaf toelichting op datgene wat we gaan maken en uiteindelijk de presentatie van het nieuwe ontwerp. Een terecht applaus was het gevolg. Al snel werd het ontwerp van dichtbij bekeken en de eerste ideeen werden al geopperd.

Feestavond
Aansluitend de feestavond. De feestcommissie had er weer veel werk en energie ingestoken. Wederom een leuke thema en daarom ook veel bouwers verkleed. Van prins Bernard tot Batman, van Pa Maas tot Doris. En genoeg andere types die wel of lastig held te betitelen zijn. Maar daar maalde niemand om. Voor start van het feest speelden we diverse oude tv programma's: De Cavia race, Ren je rot. Lekker flauw: deelnemers als cavia's verkleed. Ogen afgedekt en als een blinke kruipen door een levend doolhof. Ren je rot tussen 3 antwoorden: A, B of C.

Bedankje voor de veurzitterd
Zoals al eerder kenbaar gemaakt zal eind maart tijdens de algemene medewerkersvergadering Martijn Maas na 14 jaar de voorzittershamer overdragen aan Robin Kaas. Afgelopen vrijdag werd Martijn alvast bedankt en in het zonnetje gezet. Martijn is een liefhebber (met name tijdens Kerst) van de film over Scrooge. Om deze persoon even te zijn werd hij in een lange jas gehesen, pijp er bij, hoed op. En warempel. Het was hem! Mooie worden van de nieuwe voorzitter Robin Kaas. Als bedankje kreeg Martijn: De Martijn Maas Zaal (achterin DuCommerce), De Martijn Maas trofee (bedoeld als nieuwe trofee voor een bouwer die zich jaarlijks op een positieve manier heeft ingezet) en een grootte print.

De avond zelf bleek weer voor de vaste kern een latertje. Het werd dus weer sluit en daarna voor een enkeling nog een vette hap. Een prima avond. Dank aan Rob Koch, Frank Schooleman en de feestcommissie voor een mooie avond. En natuurlijk Martijn alvast bedankt, maar het officiele afscheid is pas eind maart. De komende maanden kunnen we alvast na gaan denken over het maken van de wagen. De 1e avond met de diverse werkgroepen is gepland op dinsdag 29 januari aanstaande.

It giet oan! Gin ijs, wel bouwen!

Vino

Buurtschap Hazestraat
Bloemencorso Valkenswaard
www.twitter.com/hazestraat (meld je aan!)

Volg ook bloemencorso Valkenswaard www.twitter.com/BC_Valkenswaard