Yukigassen: Meedoen is belangrijker dan winnen

Afdrukken
PDF

Voor de tweede keer werd het Yukigassen (sneeuwballen gevecht) op de Statie georganiseerd. Vorige vrijwel de gehele dag regen en een graad of 10. Dit jaar was het echt Yukigas weer. Temperatuur onder nul. Echte sneeuw die enkele dagen geleden al was gevallen en een prima speelveld. Sneeuw bleef echt sneeuw en geen ijsbaan zoals vorig jaar. Het was goed toeven. Ja, de wind was wat frisje, maar met 'gesponsorde muts' van De Luy en mooie warm trui van Wilbers Timmerwerken, skibroekje en handschoenen aan was het goed vol te houden.
15-3.jpg

De Hazestraat was ook dit jaar van de partij. Een volwaardig Hazen mannen team en zelfs een vrouwenteam wat compleet werd gemaak met vriendinnen en andere bekenden. De vier wedstrijden bleken vooral een onderbreking van een gezellige dag klotsen. We hebben ons prima vermaakt. Pret op en om het sneeuwveld. Aan het eind van de streep bleek het spel ook dit jaar niet voor ons weggelegd. Dus voor ons gold: Mee doen is belangrijker dan winnen. Wie er uiteindelijk gewonnen heeft, weten we niet. Na onze wedstrijden sloten we af met een vette hap van t Konijn en aansluitend voor wat liefhebbers met meerdere drankjes in de Fantast.


Conclusie: een meer dan gezellige dag, voldoende support langs de kant, nul punten, veel bier en gezelligheid. Volgend jaar weer?


Via deze weg nogmaals dank aan de organisatie. Wederom goed geregeld.
Foto's Yukigasen

Vino

Buurtschap Hazestraat
Bloemencorso Valkenswaard
www.twitter.com/hazestraat (meld je aan!)

Volg ook bloemencorso Valkenswaard www.twitter.com/BC_Valkenswaard