Nieuwjaarsreceptie Hazestraat en Stichting

Afdrukken
PDF

Een nieuw jaar, dus ook weer een nieuw corso. De afgelopen maanden hebben diverse leden niet stil gezeten. Denk onder andere aan de werkgroep "Ontwerp". Zij hebben al diverse avonden bij elkaar gezeten. Nagedacht, volop brainstormen, overleggen, hier en daar en schets. En uit betrouwbare bron (d'n ontwerper zelf) schijnt het ontwerp voor 90% klaar te zijn. De puntjes kunnen op de bekende i worden gezet. We wachten in spanning tot aan de presentatie en tevens feestavond op vrijdag 25 januari.

Maar het jaar zijn we gisteren goed begonnen. Om 15.00 uur werd het al snel gezellig druk in Du Commerce. We hebben elkaar het beste voor het nieuwe jaar gewenst. Uiteraard ging dit al snel onder het genot van een pilske of een glaasje wijn. We hebben volop bij kunnen praten en vooruit kunnen denken. We kunnen concluderen dat we als club weer zin hebben in een leuk bouwseizoen.

3-6.jpgEen openingswoordje van aftreden voorzitter Martijn Maas. Nog enkele maanden en dat geeft hij het stokje over.


Nieuwjaarsreceptie Stichting Bloemencorso Valkenswaard
Op zaterdag had ook de stichting haar nieuwjaasreceptie. Gelukkig pas om 19.00 uur, waardoor we nog even de tijd hadden om een vette hap te pakken. Met een mannetje of 10 zijn we naar de Willem II. Het was een gezellige avond, genoeg corsobouwers (gelukkig ook niet te druk). De avond werd extra leuk gemaakt door een optreden van Sipke de Boer. Diverse meezingers vielen ons ten deel. In zijn een-tje met gitaar en trom (voor het ritme) hield hij de sfeer er goed in. Goed geregeld. Tot het einde zijn we niet gebleven, want we wilden nog even met diehards naar de ijsbaan op de Markt in Valkenswaard. Het was flink druk met diverse Carnavalsverenigingen. Aangezien de ijsbaan om 00.00uur sloten liepen we nog even naar De Swaen. Het jaar werd dus goed ingeluid.
Volgende activiteiten
Dinsdag 8 januari gaan we op de Schelft weer verder. Diverse opruimacties hebben er voor gezorgd dat de zolder er weer piekfijn bij ligt. Materiaal is weer geinventariseerd. Dinsdag gaan we diverse faciliteiten verbeteren, water, wc etc. Zaterdag 19 januari doen we weer mee met Yukigassen op de Statie. Sneeuwballen gooien tegen een ander team. Het was vorig jaar gezellig (helaas wel nat). Hopelijk werkt het weer mee. Op vrijdag 25 januari hebben we onze jaarlijkse feestavond (en die hebben we eigenlijk wel meer per jaar) en tevens de presentatie van het ontwerp! Nog even geduld dus.

Van 't veld
Zoals bekend hebben we voor dit jaar ook een eigen veld aan de Maastrichterweg. Gisteren zijn ongeveer 5000 knollen gehaald. Over enkele maanden zal ook op het veld de volgende actviteiten plaats vinden. Met iets nieuws beginnen, kost tijd, maar die uitdaging gaan we graag aan. Goed om te zien dat er nu al een werkgroep Veld is. Enkele bouwers hebben de koppen bij elkaar gestoken en aangegeven de ' veldkar' te willen trekken. De Schoffelploeg staat al in de startblokken om aan de slag te gaan. Nog even geduld mannen. Eerst het veld nog vlak maken, straks nog knollen zetten en dan aan de slag.

Foto's van de nieuwjaarsrecepties van de Hazestraat en Stichting Bloemencorso Valkenswaard

Vino

Buurtschap Hazestraat
Bloemencorso Valkenswaard
www.twitter.com/hazestraat (meld je aan!)

Volg ook bloemencorso Valkenswaard www.twitter.com/BC_Valkenswaard