Corsobouwer v/h Jaar: Herman!

Afdrukken
PDF

Afgelopen vrijdag vierden wij weer De Leste Las (die ook dit jaar niet de leste las zal zijn). Het gezellige avond waarbij diverse bouwers een optreden of iets wat er op lijkt voor zijn of haar rekening nemen. Voor het zo was, werd de leste las in de tent gelegd. Frank (d'n ontwerper) en Frank (d'n bouwer) legden de leste las. En voor bouwers die eigenlijk nooit lassen, brachten zij het er goed van af. Een gekregen Frank Kooleman (een witte kool met bril) werd door middel van twee ijzers aan de wagen gelast.

Leste Las 15.jpg

Na de leste las konden we naar DuCommerce (in corsotijd "In d'n Dronkendahlia" genaamd). In een bonte stoet van fel groene shirtjes traden we de kroeg binnen. Nog steeds het schônste bruin cafe van Valkenswaard. De avond begon al direct met een optreden van Robin & Robin, als twee sterrenkoks Du Vin en Du Boursin. Een heerlijke menukaart met allerlei gerechten van diverse bouwers. Uiteraard nam Stafke daarna het woord over. Een leuke act waarbij je de stem van Staf hoorde en Frank (d'n Bouwer) zag spreken. En daarna de stem van Frank en het gezicht van Staf. Te flauw voor woorden, maar daarom ook zo leuk!

Aansluitend natuurlijk de verkiezing van de Corsobouwer van het Jaar 2012. Staf, Skip en Inge hadden samen een spelletjes quiz in elkaar gedraaid. 3 Groepen (De Juniors, Mediors en de Seniors) streden om daarmee als winnaar de eer te krijgen om de corsobouwer te kiezen. Fanatiek werd er onder andere aan een fruitmachine gedraaid, met bouwhandschoenen een sinasappel gepeld en een reeks van voorwerpen dienden onthouden te worden en daarna 1 voor 1 op te noemen. Volgens mij wonnen de Juniors. Al met al maakte dat geen bal uit, want de ex Corsobouwers van het Jaar hadden al lang een corsobouwer gekozen.

Plots klaps kwam Wortel en Henriette binnen met het shirt: Corsobouwer van het Jaar 2012:  Herman! De ouders van Herman kwamen net terug van vakantie. Ook een file van 3 uur kon hen niet stoppen. Ze waren op tijd om hun zoon in het zonnetje te zetten. Onze Herman mag dik verdiend deze titel een jaar dragen. Hij is al jaren dag in, dag uit als jonge gast in de tent te vinden. Heeft al vele lassen gelegd, niet te flauw om aan te pakken! Gewoon een kei goeie bouwer. Gefeliciteerd Herman!

Op deze gezellige avond werden ook nog 2 andere bouwers in het zonnetje gezet: Mies van Gerven (50 jaar bouwer!) en de veurzitter Martijn Maas (40 jaar). Een mooie presentatie en terecht ontvingen zij vele felicitaties! Ga zo door mannen

Na de verkiezing bleef het nog lang gezellig. Waarschijnlijk hebben de 'bekenden' weer het licht uit gedaan. Ook dat is Mooi leven!

Foto's van de feestavond

Vino

Buurtschap Hazestraat
Bloemencorso Valkenswaard
www.twitter.com/hazestraat  (meld je aan!) 

Volg ook bloemencorso Valkenswaard www.twitter.com/BC_Valkenswaard