Uit d'n tent: lassen en lampen lijmen (week 31)

Afdrukken
PDF

De vakanties zijn in volle hevigheid losgebarsten. Gelukkig is er altijd nog een bouwploeg over die niet op vakantie gaat, al geweest is of nog moet gaan. De wagen Kirstahlia begint vorm te krijgen. Het geheel bestaat straks uit 2 grotere wagens en 2 hele kleine rijdende lampenkapjes daar tussenin. De achterste wagen is qua vorm al goed zichtbaar. Een grote kroonluchter hangend aan dunne staalkabels zal straks door de straten rijden. Diverse lasploegen zijn bezig en met name Stobbie lijkt in zijn eentje de gehele wagen in karton te willen zetten.

week_31_5.jpg

Lees meer...

Van ’t veld: Als het regent dat het giet, dan schoffelen wij niet

Afdrukken
PDF

 

Voor het derde jaar op rij hebben we een eigen veld aan de Maastrichterweg. We krijgen steeds meer routine in het runnen van een eigen veld. Mede dankzij de kartrekkers Veldje, Dijkhoff en Nico. Met name ondersteunt door de Schoffel/Schoefelploeg. De Schoffel/Schoefelploeg (zie het maar als de oudere jongeren van de club) zijn elke maandag van 10.00 tot 12.00 op het veld te vinden. Er is wel een kleine uitzondering: “Als het regent dat het giet, dan schoffelen wij niet” Onkruid wordt kei hard onderhanden genomen. Het resultaat mag er tot nu toe wezen. Mooie planten, geen onkruid, schone paden. Knap werk mannen!

week_31_2.jpg

 

Lees meer...

Van de Schelft en Uit d'n tent: Hoe staan we er voor?

Afdrukken
PDF

We zijn weer vele bouwweken verder, dus tijd om jullie weer te informeren. Dat de tijd vliegt mag wel duidelijk zijn. Gestart begin en april en nu zitten we al weer in de laatste week van juli. Er is op diverse fronten goed gewerkt.

week_24_18.jpg 

De vertrouwde Schelft zorgt er voor dat we in de voorbereidingen 1 avond in de week kunnen bouwen. Diverse onderdelen zijn gelast, het onderstel is kaal (onderdelen van vorig jaar verwijderd) gemaakt en nieuwe constructie is vanuit Borkel en Schaft opgebouwd. Waar ook veel in is gaan zitten, is het verzamelen van lampen (we kunnen er nog steeds veel gebruiken!!), maar ook het beschermen van lampen. Alle lampen worden goed op de wagen bevestigd, maar mocht er toch een lamp vallen dan willen we niet dat deze uit elkaar spat. We hebben daarom vele testen met coating materialen gemaakt. Wat is stevig genoeg? Wat zorgt er voor dat een lamp nog helder oogt? Het ideale middel is gevonden en wordt of is op de lampen aangebracht.

 

Lees meer...

Van 't veld: Dahliaplanten komen al weer op

Afdrukken
PDF

Medio april gingen de dahliaknollen weer in de grond. Voor het 3e jaar op rij gebeurd dit op ons eigen veld aan de Maastrichterweg. Tijdens het knollen zetten mochten we ook dit jaar niet het weer klagen. Een lekker zonnetje zorgde voor het extra warmte. Dit jaar zijn ook de buurtschappen Dommelkant, Graafschap en Stadsebergen actief op een eigen aangrenzend veld. Het zal een mooie bloemenzee worden komende zomer.

week_22_de_diehards_3.jpg

Lees meer...

Gebeurt er wel iets?

Afdrukken
PDF

Is het stilte voor de storm? Het laatste nieuwsbericht van 3 januari 2015! Even het gastenboek checken.... Laatste bericht van ene Kaas, geplaatst op 26 december 2014. Even tijdens het Kerstdinerontbijt een berichtje geplaatst. Maar wees gerust mensen, de site leek dan wel zo dood als een pier. Maar in de echte wereld wordt er al volop gebouwd. In de eerste week van april vond al weer de eerste bouwavond plaats.

Lees meer...

Help ons aan 30.000 kapotte lampen!

Afdrukken
PDF

Buurtschap Hazestraat zoekt hulp bij het verzamelen van 30.000 kapotte gloeilampen. Luc Douze, John Hol en Jan Heesakkers zijn hoopvol gestemd; “Als we van iedere inwoner van de gemeente Valkenswaard 1 lamp ontvangen kunnen wij 13 september de weg op!” De buurtschap vraagt daarom kapotte lampen te bewaren voor hun wagen. Via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. kan een verzameling gemeld worden, waarna een medewerker van de buurtschap de lamp(en) op zal halen.

 hazestraat-lamp2

Lees meer...

Ontwerp 2015: Kristahlia

Afdrukken
PDF

Op zaterdag 3 januari werd tijdens de nieuwjaarsreceptie het nieuwe ontwerp 2015 gepresenteerd. De leden werd middels een leuke intro van Staf van Hoek en een presentatie (zie hieronder) warm gedraaid voor het nieuwe ontwerp. De spanning werd opgebouwd, de begeleidende muziek en de beelden deden de rest. Het ontwerp 2015 heet: Kristahlia (met als ondertitel: "Kapotte lampen zien het nieuwe levenslicht").

Lees meer...

Hazestraat behaald 1e prijs! Veel foto's en filmpjes

Afdrukken
PDF

Het is na het corso geruime tijd stil geweest op de site. Wellicht te stil, via Twitter wel volop teken van leven tijdens en na het corsoweekend. Maar normaal valt er een stilte, het bekende zwarte corsogat, maar er waren die jaar genoeg activiteiten die er voor zorgde dat ondergetekende pas de laatste dagen tijd heeft om de vele foto's en filmpjes te verwerken. Dus bij deze alsnog! Het was een onvergetelijk weekend met een top bekroning op zondagavond met een 1e prijs!

Lees meer...