Bouwvoorbereiding: druk! (week 20 t/m 23)

Afdrukken
PDF

Zo stil zoals het de afgelopen weken op de website leek zo tegenstrijdig was het beeld tijdens de bouwavonden. De bouwavonden die we de afgelopen weken hebben gehad waren druk bezocht. Avonden met soms meer dan 25 bouwers is een aangename luxe. Gelukkig hielp het weer ook een handje door droge en meestal zonnige avonden te bieden. Daardoor konden diverse bouwers in Borkel volop aan de slag en hadden we enkele lasploegen die buiten De Schelft hun slag konden slaan.

Week 22 4-1.jpg

Lees meer...

Bouwvoorbereiding: d'n DAF (week 17 t/m 19)

Afdrukken
PDF

We zijn weer drie weken verder in de voorbereiding van onze nieuwe creatie. De afgelopen weken hebben we op dinsdag of donderdag een bouwavond gehad. Jong en oud is weer bezig geweest. Zowel in Borkel (waar de eerste constructiebuis op het onderstel staat) als om en in De Schelft. 1 DAFje is bijna van voldoende constructie voorzien. Enkele onderdelen die op het DAFje komen zijn gelast of worden van karton gemaakt. Binnenkort wordt het tweede DAFje afgeleverd. Deze wordt van dezelfde constructie voorzien.

Week 18 1-1.jpg

Lees meer...

Van 't veld: Op eigen benen in ons eigen knollenveld

Afdrukken
PDF

Maandagmorgen 29 april 2013 gedenkwaardige datum in het bestaan van het “”Schoffelgenootschap”.

Want voor de eerste keer ging dit genootschap optreden op eigen veld. En niet zonder succes. Want bij aankomst bij het veld was er pas een deelnemer, doch alras werden het er meer en werd naar het veld gegaan met 4 schoffelaars. Voorwaar geen slecht begin. Edoch alvorens het veld te kunnen betreden moest een “” LINT’’ worden doorgeknipt en dat karweitje werd door de verhuurder, die ijlings uit zijn woonstulp aangesneld kwam, met vaardige hand gedaan. Applaus. Het echte werk kon beginnen.

Lees meer...

Van 't veld: Knollen zetten

Afdrukken
PDF

Zoals al eerder gemeld hebben we sinds dit jaar een eigen bloemenveld aan de Maastrichterweg. Een werkgroep Veld heeft de koppen bij elkaar gestoken en de afgelopen maanden plannen gemaakt, materiaal geregeld, informatie ingewonnen etc. Het grote voordeel is dat we gisteren direct aan de slag konnen. Een veld wat er strak bij lag. Er waren touwen gespannen om de plaats van de knollen aan te geven.

IMG_7005.jpg

Lees meer...

De wagenbouw is gestart (week 14 t/m 16)

Afdrukken
PDF

Sinds begin april zijn we weer gestart met het bouwen van de wagen. Na een voorbereiding, met diverse vergaderingen, overleggen, regelen etc. werd het weer tijd om de handjes uit de mouwen te steken. De start begin april was nog verdomde fris, gelukkig is de lente toch begonnen en is het nu een stuk aangenamer toeven in en rondom De Schelft.

Week 15 1.jpg

Lees meer...

Medewerkersvergadering en benoeming Robin Kaas als voorzitter

Afdrukken
PDF

Afgelopen vrijdag was het de jaarlijkse medewerkersvergadering van buurtschap Hazestraat. Het bestuur kijkt dan met de leden terug (onder andere financieel, bouwperiode) en ook zeker vooruit (eigen bloemenveld, bouw wagen, ARBO etc.). Terugkijken kunnen we stellen dat we een fijne bouwperiode hebben gehad en gelukkig het jaar ook financieel positief hebben kunnen afsluiten. Uitdaging blijft om de financiën (het verhogen van de inkomsten en het verlagen of stabiliseren van de uitgaven) op orde te houden.

Lees meer...

Ontwerppresentatie en leuke thema avond

Afdrukken
PDF

Afgelopen vrijdag stonden we in DuCommerce. Het was de vierde vrijdag in januari en dus voor buurtschap Hazestraat de avond waarop het nieuwe ontwerp werd gepresenteerd en aansluiten de jaarlijkse feestavond.

Ontwerppresentatie
Om 20.00u liep DuCommerce al snel vol. Aardig wat vreemd gekleden snuiters. Het thema van deze avond was "Kom als je vergeten held". Later meer daar over. We hadden een welkome gast en wel de heer Rob Koch. 1 van de levende subthema's van "Automotive" In een vroegstadium had de werkgroep "Ontwerp" al de pijlen op Rob Koch gericht. Al snel werden de eerste leuke contacten gelegd. Rob heeft zelf als teammanager de London-Sydney Marathon mee gemaakt. Onder zijn leiding reden in 1968 2 DAFjes 55 mee. Een onafgebroken trip van Londen naar Sydney. Dag en nacht rijden. 2 chauffeurs in een kleine DAF. Onderweg amper rust moment. Een uitputtingslag. Mooi op ook afgelopen vrijdag zijn persoonlijke ervaringen te horen. Rob was zichtbaar vereerd dat wij deze "Marathon" in een corsowagen gaan presenteren. Wij gaan de uidaging graag aan. Na zijn intro nam Frank Schooleman het wordt, gaf toelichting op datgene wat we gaan maken en uiteindelijk de presentatie van het nieuwe ontwerp. Een terecht applaus was het gevolg. Al snel werd het ontwerp van dichtbij bekeken en de eerste ideeen werden al geopperd.

Lees meer...

Ontwerp 2015 - Kristahlia

Afdrukken
PDF

Het corsothema is Te mooi om weg te gooien. Elk buurtschap dient 1/3 van de wagen te voorzien van een alternatief materiaal, wat te mooi is om weg te gooien. Buurtschap Hazestraat zal Kristal hergebruiken. Vele duizenden lampen zullen op de wagen worden bevestigd. Om het Kristal optimaal tot zijn recht te laten komen maken we alleen gebruik van witte dahlia's! De wagen zal begeleid worden middels de muziek wat in het 2e deel van onderstaande presentatie is te horen. De wagen wordt aangevuld met 11 figuranten. De wagen bestaat uit 2 wagens. Als een Kristal parade zullen we door de straten trekken.

alt

Dim lights Embed Embed this video on your site  

Ontwerper: Frank Schooleman
Ondersteuning: Werkgroep Ontwerp