Uit d'n tent: de laatste loodjes (week 35 en 36)

Afdrukken
PDF

Het corso is al voorbij maar toch wil ik jullie niet de laatste foto's van de bouwweken onthouden. De laatste weken was de opkomst groots en de verrichte werkzaamheden inmens en ook intens. Op woensdag voor het corsoweekend was dan ook de wagen prikklaar. Tijdens het corsoweekend is er nog wel volop gesleuteld om de poelie op het tweede DAFje te laten draaien. Deze lastminute inzet was niet voor niets, aangezien de poelie netjes tijdens de optocht draaide

Week 35 9.jpg

Lees meer...

Uit d’n tent: De spanning stijgt (nu met foto's)

Afdrukken
PDF

Het is weer zondag, zojuist de Brabantse dag op Omroep Brabant gekeken en nu dus weer tijd om de site bij te werken. We hebben nog twee weken te gaan. De spanning stijgt. Terugkijkend op de afgelopen week kunnen we stellen dat er weer hard gewerkt is, maar toch moet er ook nog veel gebeuren.

Afgelopen week bleven dagelijks de lasapparaten ronken (niet voor grootste dingen, maar nodig waren ze wel), de kangoeroe / dakota staat bijna in karton en ook de twee raderen in het midden van het ‘lichaam’ draaien. De vliegtuigmotoren aan beide zijkanten zijn ook van de nodige techniek voorzien. Stroomkabels zijn van voor naar achter en van links naar rechts getrokken, dit alles om straks alles met het aggregaat te laten bewegen.

Week 34 7-1.jpg

Lees meer...

Van 't veld: een prima eerste plukavond!

Afdrukken
PDF

In en om de tent wordt er hard gewerkt, maar sinds dit jaar hebben we daar ook nog ons eigen veld bij. Daar zijn al vele uren in gaan zitten. Met name het schoffelgenootschap was wekelijks op het veld om te zorgen dat het veld er perfect bij lag. Het resultaat van die inspanning mag er wezen. Planten zo hoog dat kinderen er in kunnen verdwalen, bloemen zoveel dat ze soms aan 1 plant niet te tellen zijn. Een mooi kleurrijk geheel. De mannen (Nico, Jan Dijkhoff en ‘Veldje’) die namens de Hazestraat de veldkar hebben getrokken verdienen een extra compliment. Vanaf het eerste moment dat we besloten een eigen veld te nemen, hebben zij hun ziel en zaligheid op dit project gestort.

Week 33 18-1.jpg

Lees meer...

Uit d’n tent: De kangoeroe-Dakota komt tot leven

Afdrukken
PDF

Het is zondagmiddag. Even geen corso, voetbal of visite. Een goed moment om weer een update te verzorgen. Het is al weer 2 weken geleden dat we nieuws op de site hadden. Geen nieuws, is ook vaak goed nieuws. Maar helemaal geen nieuws, dan heeft een website ook verdomde weinig zin. Afin, nu even dus wel tijd voor een .

Er is in twee weken tijd weer veel werk verzet. De vakantie ligt voor het merendeel al weer ‘ver’ achter ons. Dit resulteerde weer in bouwavonden met soms wel 25 man. Op zo’n avond gaat het dan ook hard. In rap tempo is er gelast. De lassers waren amper van de steigerplank verdwenen of een kartonploegje kwam er achteraan. Ook die hielden de vaart er in, waardoor de wit plakkers hun kunstje konden vertonen.

Week 33 1-1.jpg

Stand van zaken
Het laswerk is grotendeels klaar. De kangoeroe is geheel gelast, dit geldt tevens voor de bodem. De lasklusjes die er nog liggen zijn het afronden van de twee torentjes van de Big Ben. Daarnaast hebben we nog wel een paar lassen te leggen om de onderdelen die op de DAFjes komen te bevestigen. Maar al met al schat ik dat 95% van het laswerk klaar is. 

Lees meer...

Uit d'n tent: bijna einde vakantie! (week 31)

Afdrukken
PDF

Op het moment van schrijven hebben we nog vijf weken tegaan. Terugkijken kunnen we stellen dat we met een relatief kleine club flink wat werk hebben verzet. Het zal de laatste echte vakantieweek in het zuiden zijn geweest. Met nog vijf weken te gaan betekent dit dat we dit seizoen snel op 'oorlogssterkte' zullen zijn. Dit is ook wel een anders geweest, dus wat dat betreft is het handig dat de zomervakanties dit jaar vroeg in de zomer vielen.

Week 31 2-2.jpg

Lees meer...

Uit d'n tent: stil op site, maar niet op dun bouw

Afdrukken
PDF

Ja beste lezers. We zijn er nog. De laatste up-to-date op de website was al weer van 12 juni. Dus zeker weer hoogtijd om de website te verversen. Als lezer turen naar oude berichten, wordt je niet wijzer van. Stilte op de website betekent overigens niet stilte op dun bouw. Er is de afgelopen periode veel gebeurd, veel werk verzet, veel gelachen en gezelligheid beleefd.

Week 26 3.jpg

Lees meer...

Eindelijk goed weer tijdens de Rabobank fietstocht

Afdrukken
PDF

Als alles meezit, zit ook meteen goed mee ook. De zon, het gezelschap, de ambiance, de tussenstops, de afsluiting en de gesprekstof. En dat alles in het zonovergoten Oranje boven. Jeetje mina, wat vielen we op.

De RABObank had weer een gezellig tochtje uitgezet en met startnummer 73 aan ons de opdracht om in een gesloten peloton van een 30 zeer jonge en wat oudere Hazen het parcours van 30 km. in een zo langzaam mogelijk tempo te beslechten.

DSCN2458.jpg

Lees meer...

Van 't veld: Daar is de zon!

Afdrukken
PDF

Eindelijk...... Eindelijk is ie er dan...... de ZON!

Natuurlijk waren we weken geleden, waarschijnlijk een van de weinige, erg blij met de regen die viel. Waar ongetwijfeld iedereen aan het mopperen was waren wij, van de werkgroep nieuw bloemenveld, erg tevreden met de enorme waterpartijen die uit de hemel kwamen. Aangezien water één van de eerste levensbehoefte is voor een dahliaplantje in het eerste prille stadium waren de eerste weken cruciaal voor ons eigen bloemenveld. Die eerste weken hebben wij dus met een lachend gezicht voor het raam gezeten terwijl dikke druppels aan de andere kant er tegenaan sloegen. Wat wel een beetje tegen viel waren de koele temperaturen die daarmee te paard gingen. Natuurlijk was het water welkom maar alleen een combinatie met een gunstige temperatuur kan de groei van de dahliaplant flink beinvloeden. Na een flinke periode van koude, welke we niet gewend zijn zo laat nog in het jaar, ziet het ernaar uit dat de eerste "warme periode" is begonnen.

Week 23 8.jpg

Lees meer...