D'n bouw: De kop is er weer af (week 14)

Afdrukken
PDF

Na maanden van relatieve rust: brainstormen, diverse ontwerpen, eindelijk het definitieve ontwerp, de presentatie en diverse vergaderingen/overleggen was het dan vorige week weer zo ver.... de eerste enige echt bouwavond. Dinsdagavond 1 april. We hadden natuurlijk een flauwe 1 aprilgrap uit kunnen halen, dan hadden we aardig wat bouwers te pakken gehad. Niets was minder waar. Een heerlijke opkomst en gewoon echt bouwen. Altijd toch weer even onwenning, waar beginnen we, waar liggen de stiften ook al weer? Messen die hebben we toch ook nog? Ijzer? Ja, dat moet buiten liggen. Maar wat zeker niet onwennig was, was het weerzien van d'n bouwer. Bekende koppen die er gewoon weer staan op de eerste bouwavond. Het exacte aantal koppen heb ik niet geteld, maar meer dan 15 waren het er zeker.

Week 14 6.jpg

Lees meer...

Uitnodiging: zaterdag 12 april as. " 't knollen fistje"

Afdrukken
PDF

HazestraatReisvenne Knollenfist - Cafe for one day 2014 klein

Lees meer...

De ledenlijst is weer vernieuwd

Afdrukken
PDF

De ledenlijst lijkt langer en langer te worden. Des te meer tijd kost het ook om nieuwe foto's toe te voegen. Het merendeel van de leden is voorzien van een nieuwe foto. De gezichtjes niet allemaal even fris, maar dat had te maken met Corsomaandag 2013. Een ideaal moment om nieuwe foto's te maken (want dan is er bijna iedereen), minpuntje is dat bij de een de moeheid nog van het gezicht is af te lezen. Ach ja, wat maakt het uit.

Wil je weten wie onze bouwers zijn? Of ben je benieuwd of je foto vernieuwd is? Klik dan hier.

Vino (@VinoCorso)

Buurtschap Hazestraat 
Corso Valkenswaard
www.twitter.com/hazestraat (meld je aan!)

Volg ook Corso Valkenswaard www.twitter.com/BC_Valkenswaard

Ontwerp 2014: Ik vertrek!

Afdrukken
PDF

Buurtschap Hazestraat heeft dit jaar als ontwerp: Ik vertrek!. In de jaren 50 vertrokken vele honderduizenden Nederlanders naar onder andere Amerika, Canada en Australïë. Een tekort aan woningen, een dreigende WOIII zorgden er voor dat zij alles achter lieten en met slechts enkele koffers en een houtenkist met wat huisraad Nederland verlieten. Op weg naar een nieuw, onbekend bestaan.

 

Lees meer...

Column: We doen leuk mee

Afdrukken
PDF

Het jaar 2013 zit er bijna weer op. Ja, wat is het voorbij gevlogen. Ja, wat ging het snel etc. etc. Als ik de oudere medemens moet geloven gaat de tijd sneller naar mate je ouder wordt. Er komt dan volgens mij ook weer een kantelpunt als “ze” spreken over “ik leef met de dag”. Maar goed, op dit moment niet aan de orde.

Lees meer...

Foto special van de wagen tijdens de 2e zondag in september

Afdrukken
PDF

De afgelopen weken hebben we nog diverse mooie foto's mogen ontvangen. Met de aanstaande donkere dagen een mooi moment om nog even terug te kijken op onze creatie: Rob Koch: London Sydney Marathon 1968.

 5-9.jpg

Lees meer...

Corsomaandag was een groot corsofeest

Afdrukken
PDF

Na het lang, maar leuk corsoweekend vierden alle corsobouwers op Corsomaandag een groots Valkenswaards corsofeest. Vanaf 13.00 uur was DuCommerce open. De meeste bouwers begonnen rustig met een koffie of cola, maar al snel durfden de meeste bouwers een pilske wel aan.

19-5.jpg

Lees meer...

Buurtschap Hazestraat behaalt 2e plaats (460 punten) veel foto's

Afdrukken
PDF

Precies een week geleden behaalden we met onze creatie: London Sydney Marathon 1968 de tweede plaats. Winnaar was Buurtschap Reisvenne Oranje. Zij haalden één punt meer en behaalden daarmee een score van 461 punten. Nogmaals gefeliciteerd! Wij zijn dik tevreden met het resultaat en zijn trots op de wagen die we op de weg hebben gezet. Veel voorbereiding en inzet van vele bouwers zorgden er onder andere voor dat beide DAFjes bijna moeiteloos twee rondes rondtrokken. Dank aan onze meiden die beiden DAFjes vanuit binnen hebben geduwd. Een leeg DAFje weegt slechts 400 kilo, maar we hebben er veel extra's opgebouwd. Het exacte gewicht weten we niet, maar dat dit zeker een veelvoud is is wel zeker. Dus zongen we niet voor niets: De wielen van de DAF gaan rond en rond!

Lees meer...